Vaststelling uitwerkingsplan “NDSM-werf West, 2e uitwerking”, gewijzigde vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders van Amsterdam hebben bij besluit van 20 november 2018 het uitwerkingsplan “NDSM-werf West, 2e uitwerking” vastgesteld. Het uitwerkingsplan is ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, ongewijzigd vastgesteld.

Bij besluit van 20 november 2018 hebben burgemeester en wethouders van Amsterdam tevens besloten tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder. Het besluit hogere waarden is ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd vastgesteld.

 

Uitwerkingsplan

Het plangebied van het uitwerkingsplan ligt op het terrein van de voormalige NDSM-werf. Het plangebied wordt globaal begrensd door aan de zuidwestzijde de NDSM-kade, aan de noordzijde de Mt. Ondinaweg en aan de zuidoostzijde de hellingstraat. Met het uitwerkingsplan wordt uitvoering gegeven aan de uitwerkingsplicht van het bestemmingsplan "NDSM-werf West" dat op 12 maart 2013 is vastgesteld. Met het uitwerkingsplan wordt voorzien in de ontwikkeling van een gebouw van ongeveer 27.500 m2 ten behoeve van hoofdzakelijk wonen en met ongeveer 1.760 m2 aan kantoorruimte. Aan de zuidelijke kant van het bouwwerk is in de plint van het gebouw (de eerste bouwlaag) ongeveer 750 m2 aan verhuurbare commerciële ruimtes voorzien. Daarbij valt te denken aan winkels, cafés, en ambachtelijke bedrijfjes.

 

Hogere waarden

Met het uitwerkingsplan wordt voorzien in een woongebouw. De voorkeursgrenswaarden voor geluid zullen ter plaatse worden overschreden  vanwege twee  industrieterreinen (Cornelis Douwes en Westpoort). Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere geluidwaarden vast te stellen. In het ontwerp werd nog per etage uitgegaan van verschillende hogere waarden per een bepaald aantal woningen. Dit leidde niet tot een overzichtelijk besluit. In het vastgestelde besluit is per etage één enkele hogere waarde vastgesteld. Per etage is de hoogste waarde uit het ontwerpbesluit genomen.

 

Terinzagelegging

Het uitwerkingsplan “NDSM-werf West, 2e uitwerking” en het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met bijbehorende stukken ter inzage met ingang van 22 november 2018, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken, op de volgende adressen:

 

  • Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum

  • Het stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000, Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-noord .

Het uitwerkingsplan “NDSM-werf West, 2e uitwerking” met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1701BPGST-VG01.

 

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht met betrekking tot het uitwerkingsplan respectievelijk het besluit hogere waarden, kan met ingang van 23 november 2018 gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan respectievelijk het besluit tot vaststelling van hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.  

Een beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Crisis en herstelwet

Het betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en het besluit tot vaststelling hogere waarden treden een dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn in werking. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden geadresseerd aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend treedt het besluit, waarop het verzoek betrekking heeft, niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Amsterdam, 21 november 2018

burgemeester en wethouders,

    

Wil Rutten

Waarnemend gemeentesecretaris

 

Femke Halsema

Burgemeester

Naar boven