Voorbereidingsbesluit ‘wonen in bestemmingsplannen’, Almelo

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 20 november 2018  -met toepassing van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening-  verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gehele grondgebied van de gemeente Almelo, zoals weergegeven op de bij het voorbereidingsbesluit behorende verbeelding.

In het voorbereidingsbesluit ‘wonen in bestemmingsplannen’ (NL.IMRO.0141.201809-VB01) is een verbod opgenomen om het gebruik van gebouwen met een bestemming waarbinnen ‘wonen’ al dan niet via een functieaanduiding is toegestaan, zodanig te wijzigen dat sprake is van meer dan één huishouden per woning.

Onder wijziging van gebruik van een gebouw wordt mede verstaan:

a. de toename van het op het moment van inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit legale bestaande aantal huishoudens per woning;

b. het splitsen van een woning in meerdere zelfstandige woningen.

Dit voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag van publicatie.

Inzien voorbereidingsbesluit:

Het voorbereidingsbesluit met de daarbij behorende verbeelding ligt met ingang van de datum van inwerkingtreding voor een ieder ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken.

Voorbereidingsbesluit digitaal inzien:

Het voorbereidingsbesluit met de daarbij behorende verbeelding kan digitaal worden ingezien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0141.201809-VB01

Geen bezwaar of beroep:

Tegen het voorbereidingsbesluit wonen in bestemmingsplannen staat geen mogelijkheid tot bezwaar of beroep open.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via een link op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘bouwen en wonen’ en dan ‘bestemmingsplan’.

Naar boven