Ontwerpwijzigingsplan Offem Zuid ‘veiligheidszone-leiding’ ter inzage

Logo Noordwijk

Burgemeester en wethouders van Noordwijk maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpwijzigingsplan Offem Zuid ‘veiligheidszone-leiding’ ter inzage ligt.

Inhoud

Aan de rand van de nieuwe woonwijk Offem loopt de ondergrondse hogedrukaardgasleiding W-535 van de Gasunie. In het bestemmingsplan 'Offem-Zuid' (2013) en het bijbehorende uitwerkingsplan 'Offem-Zuid, eerste fase' (2017) is daarvoor een beschermingszone opgenomen. Het wijzigingsplan 'Offem Zuid - veiligheidszone leiding' verwijdert gedeeltelijk de gebiedsaanduiding 'veiligheidszone - leiding' van de verbeelding van het bestemmingsplan en uitwerkingsplan. Uit recentelijk onderzoek van de Omgevingsdienst West-Holland blijkt namelijk dat de plaatsgebonden risicocontour PR=10-6 (de veiligheidszone) kleiner is dan de veiligheidszone die in het geldende bestemmingsplan en uitwerkingsplan is opgenomen. Door het verkleinen van de veiligheidszone wordt ook de ontwikkeling van een appartementengebouw op de betreffende locatie mogelijk gemaakt.

Inzien

Het ontwerp wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage vanaf woensdag 21 november 2018 tot en met 2 januari 2019 bij de receptie van het gemeentehuis Noordwijk en op www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering NL.IMRO.0575.WPOZveilighzone-ON01.

Reageren

Binnen de bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk, postbus 298, 2200 AG Noordwijk onder vermelding van “zienswijze ontwerp wijzigingsplan Offem Zuid veiligheidszone-leiding”. De zienswijze bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) wijzigingsplan waartegen de zienswijze is gericht en de gronden van de zienswijze. en uw adresgegevens. Alle zienswijzen op het wijzigingsplan worden openbaar gemaakt. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, dan kunt u dat in een aparte brief aangeven bij uw zienswijze. De zienswijze zelf kunt u dan anoniem, dus zonder persoonlijke gegevens, bijvoegen. Voor mondelinge reacties kunt u een afspraak maken met mevrouw M. van Schie via het algemene telefoonnummer 071 36 60 000.

Vragen?

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. van Schie van de afdeling Ruimtelijke Projecten via telefoonnummer 071 – 3660 000 of u kunt een mail sturen naar offemzuid@noordwijk.nl

 

Naar boven