Vaststelling Wijzigingsplan 't Cranenbosch kavel D

Logo Heerhugowaard

Het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard heeft op 6 november 2018 het wijzigingsplan 't Cranenbosch kavel D ongewijzigd vastgesteld. Het voornemen bestaat om aan de Rustenburgerweg 110, aan de oostkant van Heerhugowaard nabij de kruising met de Jan Glijnisweg, woningen te realiseren. Thans is hier een kassencomplex gesitueerd. De kassen zullen worden gesloopt waarbij op basis van de regeling Ruimte voor Ruimte, aan de Rustenburgerweg zeven woningbouwkavels worden gerealiseerd. Op 17 oktober 2017 is het bestemmingsplan ’t Cranenbosch vastgesteld die de realisatie van 6 woningbouwkavels met een directe bouwtitel planologisch mogelijk maakt.

Ter plaatse is een voormalige bedrijfswoning aanwezig. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarmee het bouwvlak kan worden verplaatst. Met de vaststelling van het wijzigingsplan kan worden overgegaan tot sloop van de voormalige bedrijfswoning en kan nieuwbouw van een woning meer naar achter op het perceel worden gerealiseerd, zodat op deze wijze een meer gewenste stedenbouwkundige structuur kan ontstaan.

Het ontwerp wijzigingsplan heeft op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 19 juli 2018 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Bekendmaking vaststelling besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 6 november 2018 het besluit genomen tot vaststelling van een hogere grenswaarde Wet geluidhinder met betrekking tot de nieuwbouwwoning op kavel D van ’t Cranenbosch. Op het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ontvangen.

Terinzageligging

Het ongewijzigde vastgestelde plan en het besluit hogere waarde Wet geluidhinder liggen met ingang van donderdag 22 november 2018 ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

 

Het ongewijzigde vastgestelde bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij zoekterm de naam Wijzigingsplan 't Cranenbosch kavel D invult of de volgende code: NL.IMRO.0398.BP76CRANENBOSCH2-VA01 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

 Beroepsmogelijkheden

Vanaf 23 november 2018 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijke wijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep instellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

  

Heerhugowaard, 20 november 2018

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

47OV67s

Naar boven