Wijzigingsbesluit ‘Camping Tusken de Marren’ Akkrum

Logo Heerenveen

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat, op grond van artikel 3.9a en artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 16.2 van het bestemmingsplan ‘Recreatiezone Akkrum, Tusken de Marren’, het wijzigingsplan ‘Camping Tusken de Marren’ op 13 november 2018 ongewijzigd is vastgesteld.

Toelichting

Dit wijzigingsbesluit heeft betrekking op het agrarisch gebied dat globaal gelegen is aan de zuidwestkant van Akkrum, ten oosten van het Recreatiepark Tusken de Marren aan de Ljouwerterdyk 63 in Akkrum, grenzend aan de Meinesleat. Het besluit voorziet in een wijziging van de bestemming ‘Agrarisch’ in de bestemming 'Recreatie - Verblijfsrecreatie' ten behoeve van een uitbreiding van het Recreatiepark Tusken de Marren. De uitbreiding betreft 27 kavels, bestaande uit twintig stacaravans en zeven recreatiewoningen. De nieuwe kavels en de te graven watergang sluiten direct aan op de westzijde van het bestaande recreatiepark.

Inzage

Het wijzigingsbesluit en bijbehorende stukken kunt u met ingang van donderdag 22 november 2018 gedurende zes weken digitaal inzien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om de stukken op te roepen via het invullen van de locatie, de naam of het planID-nummer van het wijzigingsplan (NL.IMRO.0074.WP1TdmarrenAK-VG01).

Tevens kunt u de papieren versie van het wijzigingsplan inzien tijdens openingsuren in het gemeentehuis (centrale receptie), Crackstraat 2 te Heerenveen en op de gemeentelijke website. Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het wijzigingsplan is de digitale versie van het plan doorslaggevend.

Beroep instellen

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen dit besluit schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

- belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze hebben ingediend.

Griffierecht

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsbesluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen

Naar boven