Welterlaan, aanvullende maatregelen na renovatie 2018, oktober 2018.

Logo Heerlen

 

VERKEERSBESLUIT

 

Burgemeester en Wethouders van Heerlen;

 

Gelet op:

De bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en

Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het

Wegverkeer, de Algemene wet Bestuursrecht en het mandaatbesluit van 10 januari 2017.

 

Overwegende dat:

De Welterlaan is één van de grote in- en uitvalswegen van Heerlen. In 2018 is deze weg gereconstrueerd. Onderdeel in deze reconstructie zijn enkele nieuwe verkeersmaatregelen die aanvullend aan de reeds bestaande maatregelen zijn aangelegd.

 

Uit oogpunt van

het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden,

 

is het gewenst om;

enkele aanvullende maatregelen te realiseren zoals een fiets/bromfietsoversteekplaats, een laad- en loshaven en een duidelijke regulering op straat m.b.t. het bromfietsverkeer in beide richtingen.

 

Motivering:

Door de bovengenoemde maatregelen te nemen op de weggedeeltes van de Welterlaan wordt de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer bevorderd.

 

Belangenafweging:

Met de belangen van de bewoners en bedrijven aan de Welterlaan is rekening gehouden bij de inrichting van de weg. De gemeentelijke belangen van verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer zijn gediend met deze maatregelingen.

De belangen van bewoners, bedrijven en van de gemeente wegen zwaarder dan de belangen van de overige belanghebbenden. Belanghebbenden worden niet onevenredig benadeeld door het treffen van de maatregelen en er ontstaat geen onduidelijke verkeerssituatie.

 

Gehoord/Overleg:

Er is diverse malen overleg geweest met de bewoners/bedrijven van de Welterlaan. Ingevolge artikel 24 van het BABW is vooraf overleg gepleegd met de korpschef van het regionale politiekorps. De Welterlaan is in beheer van de gemeente Heerlen.

Besluiten:

1) Door middel van de plaatsing van de borden B06, C04, D05r, G12a, en B501l van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 op de Welterlaan ter hoogte van “Hoeve De Aar” een fiets- bromfietsoversteekplaats te realiseren ondersteund door een verkeersregelinstallatie .

2) Door middel van de plaatsing van de borden G11 , G12a , D103 en D104 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 de bromfietsers op de ventweg langs de Welterlaan in de richting van het centrum naar de rijbaan te leiden ter hoogte van de afrit vanuit Aken van de N281 en de bromfietsers op de rijbaan in de richting van Welten naar het brom/fietspad te leiden ter hoogte van de Welterlaan huisnummer 30 .

3) Door middel van de plaatsing van het bord E07 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 op de Welterlaan ter hoogte van huisnummer 28 een laad- en losplaats te realiseren .

 

 

 

 

 

 

 

Heerlen,

Burgemeester en wethouders van Heerlen,

namens dezen,

het hoofd van het bureau Beleid en bedrijfsvoering van de afdeling Beheer en Onderhoud.

A. Mathissen-Wetzelaer,

 

Bezwaar:

Ingevolge artikel 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht kan iedere belanghebbende, binnen een termijn van 6 weken nadat dit besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, bezwaren indienen tegen dit besluit bij het College van Burgemeester en Wethouders van Heerlen, postbus 1, 6400 AA Heerlen.

Het bezwaar heeft geen schorsende werking.

Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan -nadat bezwaar is gemaakt bij het College van Burgemeester en Wethouders- aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, bestuursrechtelijke zaken, postbus 950, 6040 AZ Roermond, worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Hieraan zijn griffierechten verbonden.

 

Bijlagen

Tekening en : Aangepaste bebordingstekening Welterlaan blad 1 t/m 7 d.d. 24-09-2018.

Naar boven