Ontwerpbestemmingsplan ‘Noordwijkerduin’ ter inzage

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Noordwijkerduin’ ter inzage ligt. De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit plan.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de voormalige locatie ‘Willem van den Bergh’. Het plangebied wordt begrensd door de Coepelduynen, het agrarisch gebied Vinkeveld, de Zwarteweg en het terrein van de ESA/ESTEC. Het betreft een ontwikkelingsgericht bestemmingsplan. Het noordelijk deel blijft in gebruik als zorginstelling. Het zuidelijk deel van het plangebied is grotendeels bestemd voor (particuliere) woningen als een afgebakend woongebied met ontsluiting op rotonde Zwarteweg. Aangezien deze plannen nog niet concreet zijn betreft het een uit te werken bestemming. ’s Heerenloo heeft besloten voorrang te geven aan de nieuwbouw van maatschappelijke voorzieningen en zorgwoningen en heeft het aantal te bouwen particuliere woningen naar beneden bijgesteld tot circa 350.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Noordwijkerduin’ ligt vanaf woensdag 21 november 2018 tot en met woensdag 2 januari 2019 voor een ieder ter inzage. U kunt de stukken raadplegen in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering:NL.IMRO.0575.BPNoordwijkerd-ON01.

Zienswijze indienen

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan iedereen een zienswijze indienen. De zienswijze kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk (gemotiveerd en ondertekend) worden ingediend.

Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Noordwijkerduin”. Als u een mondelinge zienswijze wilt geven, kunt u contact opnemen met team Ruimtelijke Ontwikkeling, gemeente Noordwijk via T (071) 36 60 000.

 

Naar boven