Ontwerpbestemmingsplan ‘Torensteepolder fase 1B en 1C Numansdorp’

Logo Cromstrijen

 

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Torensteepolder fase 1B en 1C Numansdorp’ van 19 november tot en met 31 december 2018 ter inzage ligt.

 

Inhoud van het plan | Het (ontwerp)bestemmingsplan ‘Torensteepolder fase 1B en 1C’ voorziet in de ontwikkeling van een woongebied in het meest noordelijke deel van het gebied met 57 woningen (fase 1B). Voor het zuidelijke gedeelte van plangebied 1B en voor plangebied 1C nemen we een uit te werken bestemming op. Hierbinnen zijn de woningaantallen flexibel te verdelen. Afhankelijk van de toekomstige woonbehoefte mogen in het uit te werken plangebied maximaal 210 nieuwe woningen worden gebouwd. Hiervoor is een indicatief inrichtingsplan opgesteld dat als leidraad dient voor de maximale ontwikkeling van het plangebied in de komende 10 jaar. In het beeldkwaliteitsplan wordt ook inzicht geboden in een ontwikkeling met minder woningen.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid | Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn om op grond van artikel 110a e.v. van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde geluid vast te stellen voor de in het plangebied te realiseren woningen. Het ontwerpbesluit hiertoe ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

 

Ter inzage legging | Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen vanaf maandag 19 november 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Tijdens de openingstijden van het servicecentrum (maandag t/m vrijdag van 9.30 – 12.00 uur, op dinsdag en donderdag tevens van 13.30 – 20.00 uur en op woensdagmiddag op afspraak) is inzage van het plan mogelijk en is er tevens gelegenheid tot het stellen van vragen over het plan. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Indienen zienswijzen | Gedurende de genoemde termijn dat het plan en het ontwerpbesluit ter inzage liggen, kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze over het ontwerp van het bestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Cromstrijen, Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk. Als u mondeling uw zienswijze wilt geven, kunt u een afspraak maken met het taakveld Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon: 14 0186.

 

Naar boven