Vastgesteld wijzigingsplan '14 appartementen Vredeveldseweg Assen'

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 24 van het bestemmingsplan “Assen Oost”, bekend dat het college bij besluit van 6 november 2018, het wijzigingsplan “14 appartementen Vredeveldseweg Assen” met identificatienummer NL.IMRO.0106.03WP20184100G-C001 gewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding

De aanleiding van voorliggend wijzigingsplan betreft de beoogde herontwikkeling van onderhavig locatie aan de Vredeveldseweg 74. BruZan Ontwikkeling B.V. is voornemens op deze locatie een woongebouw te ontwikkelen. Het gaat om de herontwikkeling van de locatie van een oude gymzaal. Deze ontwikkeling vormt de tweede fase van een ontwikkeling die in 2011 is ingezet met de bouw van het naastgelegen woongebouw. In het geldende bestemmingsplan is al uitgegaan van herontwikkeling. Hiervoor is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

Geldende planologische situatie

Ter plaatse van het plangebied geldt het bestemmingsplan “Assen Oost”. In het moederplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen (artikel 24), dat bepaalt dat de ter plaatse voorkomende bestemmingen kunnen worden gewijzigd in de bestemming ‘woondoeleinden’, ‘maatschappelijke doeleinden’, ‘groenvoorzieningen’, en/of ‘verkeers- en verblijfsdoeleinden’. Aan deze bevoegdheid zijn echter wel voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn opgenomen bij de omschrijving van de wijzigingsmogelijkheden in het moederplan. Onderhavig plan voldoet aan de gestelde criteria.

Met voorliggend wijzigingsplan wordt voorzien in een passende juridische regeling om het planvoornemen mogelijk te maken.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.

Tegen het ontwerp zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven tot het aanpassen van het wijzigingsplan. Wel zijn een aantal ommissies geconstateerd. Deze aanpassingen betreffen de systematiek welke de gemeente Assen hanteert bij bestemmingsplannen. Deze aanpassingen hebben niet geleid tot ruimere bouwmogelijkheden of aanpassingen in hoogte of bouwvlak. Het betreft slechts de systamatiek van bestemmen. Het plan is dan ook gewijzigd vastgesteld. Voor de inhoud van en reactie op deze zienswijzen en de aanpassingen wordt u verwezen naar de reactienota zienswijzen en het collegebesluit welke als bijlage bij het wijzigingsplan zijn gevoegd.   

Waar kunt u het wijzigingsplan en bijbehorende stukken inzien?

Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken liggen 21 november 2018 gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33. U kunt het ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

diegenen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

-belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht;

-belanghebbenden tegen de wijzigingen die door het college zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw E. Langbroek, via het telefoonnummer 140592.

Naar boven