Gemeente Raalte, bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Parkeren

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 27 september 2018 het ‘Bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan gemeente Raalte’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Door de vaststelling van dit plan is het gemeentelijk parkeerbeleid verankerd in alle bestemmingsplannen. Dit parkeerbeleid is vastgelegd in de nota “Parkeernormen Raalte 2015”. In diverse nieuwe bestemmingsplan was dit al opgenomen maar in de oudere plannen nog niet. In het vastgestelde plan is voor het gehele gebied van Raalte een gelijkluidende regeling vastgesteld.

De aanleiding hiervoor is dat vanaf 1 juli 2018 de stedenbouwkundige voorschriften uit de Bouwverordening zijn vervallen. Eén van de consequenties hiervan is dat vanaf dat moment bij het verlenen van een omgevingsvergunning niet meer op basis van de Bouwverordening getoetst kan worden aan de gemeentelijke parkeernormen. Door de parkeernormen te regelen in alle bestemmingsplannen kan ook na 1 juli 2018 bij het verlenen van een omgevingsvergunning getoetst worden aan de gemeentelijke parkeernormen. Met het bestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan Parkeren” wordt geen nieuw beleid gevormd, maar wordt het bestaande beleid op een nieuwe manier juridisch geborgd.

Het plangebied van het paraplubestemmingsplan omvat het gehele grondgebied van de gemeente.

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 22 november 2018 tot en met 2 januari 2019 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. De link is

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0177.BP20180004-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar op:

http://ruimtelijkeplannen.raalte.nl/plannen/NL.IMRO.0177.BP20180004-/NL.IMRO.0177.BP20180004-VG01/

Van 22 november 2018 tot en met 2 januari 2019 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven