Ontwerpbestemmingsplan “Woonwijken Lichtenvoorde, herziening locatie Raadhuisstraat 31-33 en Zieuwentseweg 1-5 Lichtenvoorde” en voorgenomen vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemd ontwerpbestemmingsplan met ingang van 16 november 2018 voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

In dit ontwerpbestemmingsplan wordt de bestemming van de locatie Raadhuisstraat 31-33 aangepast vanwege een andere stedenbouwkundige opzet van deze locatie voor maximaal 10 woningen. Voor de locatie Zieuwentseweg 1-5 blijft de bestemming hetzelfde. Voor deze locatie wordt in de regels een aangepaste wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de bestemming eventueel in de toekomst onder voorwaarden te kunnen wijzigen naar wonen.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. Er is nu op de locatie Raadhuisstraat 31-33 ook al sprake van een woonbestemming met bouwvlakken. Er

worden in het nieuwe bestemmingsplan geen extra woningen toegestaan. Bovendien zijn er in principe geen kosten voor de gemeente om dit te realiseren. Er is derhalve geen sprake van verhaalbare kosten. Hierdoor is het niet noodzakelijk een exploitatieplan op te stellen.

Hogere grenswaarde

Het ontwerpbestemmingsplan maakt maximaal 10 woningen mogelijk. Uit een akoestisch onderzoek voor wegverkeerslawaai blijkt dat bij twee van de te realiseren woningen niet kan worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder voor wegverkeerslawaai. Voor de woningen ter plaatse van deze hogere geluidsbelasting is de gemeente voornemens een hogere grenswaarde vast te stellen. Het voorgenomen besluit ligt samen met het akoestisch onderzoek ter inzage, tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan “Woonwijken Lichtenvoorde, herziening locatie Raadhuisstraat 31-33 en Zieuwentseweg 1-5 Lichtenvoorde”.

Inzage

Het plan en het voorgenomen besluit met akoestisch onderzoek voor de hogere grenswaarde kunnen worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het plan heeft het plannummer NL.IMRO.1586.BPLIC206-OW01. Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 27 december 2018. 

Zienswijzen

Ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544 – 393 529), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Hogere grenswaarde

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544 – 393 529), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het voorgenomen besluit hogere grenswaarde kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Naar boven