Vastgesteld verkeersbesluit 18.006, Bergeijk, Instellen gereserveerde invalidenparkeerplaats in de nabijheid van Hofloop 6

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het volgende hebben besloten:

  • -

    Instelling van een gereserveerde invalidenparkeerplaats in de nabijheid van Hofloop 6 te Bergeijk

Het definitieve verkeersbesluit ligt vanaf donderdag 15 november 2018, voor een periode van 6 weken ter inzage in het gemeentehuis te Bergeijk. Bij het besluit is ook aangegeven welke straten of welk gebied het betreft.

Als u het niet eens bent met het besluit kunt u hiertegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk (postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk). Dat kan tot zes weken na de dag van verzending van het besluit. In uw bezwaarschrift moet staan tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom. Verder moet u uw naam, adres en de datum vermelden én het bezwaarschrift ondertekenen.

Indiening van een bezwaarschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt uitgesteld. Indien er sprake is van spoedeisend belang kunt u aan de voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Zo’n verzoek kunt u alleen indienen als u ook bezwaar hebt gemaakt. De rechter bepaalt dan of er een voorlopige regeling moet worden getroffen. Voor deze procedure bij de rechtbank bent u griffierecht verschuldigd.

U kunt het verzoek sturen naar de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA 's‑Hertogenbosch. U moet een kopie van het bezwaarschrift meesturen.

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Verkeersbesluit 18.006

Op grond van artikel 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het collegebesluit van 12 augustus 2014 ben ik bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Vereiste van het besluit:

Op dit verkeersbesluit is de volgende wet- en regelgeving van toepassing:

  • -

    de Wegenverkeerswet 1994 (WVW);

  • -

    het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

  • -

    het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW);

  • -

    de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

  • -

    Mandaatbesluit 12 augustus 2014.

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

Dat bij aanvraag door dhr. H.G. Grotenhuis, wonende aan Hofloop 6, 5571 BV in Bergeijk, een verzoek is ingediend voor het verkrijgen van een gereserveerde invalidenparkeerplaats in de nabijheid van de woning van de aanvrager.

Dat het vanuit het oogpunt van het zoveel mogelijk waarborgen van de bewegingsvrijheid van de aanvrager gewenst is om ter hoogte van de woning van de aanvrager een gereserveerde invalidenparkeerplaats te realiseren.

Dat de aanvrager en zijn vrouw beide in het bezit is van een invalidenparkeerkaart voor bestuurders.

Dat de aanvrager een parkeergelegenheid heeft op eigen terrein, maar dat hij en zijn vrouw beide niet in staat zijn om grote afstanden te overbruggen en beide in het bezit zijn van een auto.

Dat de aanvrager en zijn vrouw daarmee onvoldoende mogelijkheid heeft om op eigen terrein te parkeren, zonder dat zijn bewegingsvrijheid wordt geschaad.

Dat de locatie waar de gereserveerde parkeerplaats wordt gerealiseerd in eigendom is van de gemeente Bergeijk.

Overleg:

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft aangaande dit besluit overleg plaatsgevonden met de betrokken Operationeel Expert GGP gemeente Bergeijk van de politie eenheid Oost-Brabant, wiens advies bij dit besluit is bijgevoegd.

Besluit:

Tot vaststelling van een gereserveerde invalidenparkeerplaats achter de woning van dhr. H.G. Grotenhuis wonende aan Hofloop 6 te Bergeijk, door het plaatsen van een verkeersbord conform model E06, met onderbord voorzien van een kenteken, van de bijlagen I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

Bergeijk, d.d.: 15 november 2018

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

namens dezen,

Dhr. J. de Greef

Hoofd afdeling Beheer Ruimte

Naar boven