Ter inzage legging Ontwerpbestemmingsplan Mgr. Noordmanlaan, De Kwakel

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Mgr. Noordmanlaan, De Kwakel’ met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPMgrNoordmanlaan-ON01 met ingang van 15 november 2018 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

De aanleiding van het opstellen van het bestemmingsplan ‘Mgr. Noordmanlaan, De Kwakel’ is de sloop en bouw van woningen aan de Mgr. Noordmanlaan in De Kwakel. Er worden 29 woningen gesloopt en 40 woningen teruggebouwd.

Wijzigingen ten opzichte van voorontwerpbestemmingsplan

Er zijn twee inspraakreacties ingediend op het voorontwerpbestemmingplan. Daarnaast zijn er reacties ontvangen van onze vooroverlegpartners. Een aantal van deze reacties hebben geleid tot wijzigingen van het bestemmingsplan. De inspraakreacties en onze beantwoording zijn te lezen in de nota van inspraak en ambtelijke wijzigingen.

Toelichting op de wijzigingen per planonderdeel:

Toelichting:

-Er zijn een aantal tekstuele verbeteringen doorgevoerd. Het beeldmateriaal en schetsen zijn geactualiseerd.

-Het kwalitatief woningbouwprogramma wordt aangepast conform de wens van Eigen Haard om 9 van de 40 huurwoningen als middelduur huursegment te positioneren.

Regels:

De regels zijn aangepast om aan te sluiten bij de wijziging in de toelichting;

Verbeelding:

De verbeelding is gewijzigd op de volgende onderdelen:

-de groenstrook langs het voetpad tussen de Sint Jozeflaan en de Mgr. Noordmanlaan had de bestemming wonen, maar krijgt de bestemming ‘groen’ zodat het groen is gewaarborgd;

-de groenstrook in de bocht van de Mgr. Noordmanlaan, in het zuidwesten van het plangebied had de bestemming ‘tuin’. Dit is een omissie. Deze bestemming is gewijzigd naar de bestemming ‘verkeer’ ten behoeve van parkeerplaatsen.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 15 november 2018 voor een periode van zes weken ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0451.BPMgrNoordmanlaan-ON01

 

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Inloopavond

Tijdens de periode van terinzagelegging wordt op dinsdag 27 november van 19:00u tot 20:30u een inloopavond georganiseerd. De inloopavond is in ‘Dorpshuis De Quakel’. U kunt zich hier laten informeren over het bestemmingsplan en de procedure. Daarnaast is Eigen Haard aanwezig om vragen te beantwoorden over de plannen voor de woningen en de planning van de werkzaamheden.

 

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 14 november 2018

 

Naar boven