[Ontwerpbestemmingsplan Partiële Herziening bestemmingsplan Buitengebied Dongen, recreatieboerderij Pukkemuk]

Logo Dongen

[HERNIEUWDE TER INZAGE LEGGING

 

Burgemeester en wethouders van Dongen maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Partiële Herziening bestemmingsplan Buitengebied Dongen, recreatieboerderij Pukkemuk gedurende 6 weken ter inzage ligt.

 

De herziening voorziet in de uitbreiding van dagrecreatieve voorzieningen op het perceel Vaartweg 192A en in het realiseren van recreatiewoningen en kampeerplaatsen en de daarbij behorende voorzieningen zoals parkeerplaatsen, op het perceel gelegen aan de Fazantenweg, ongenummerd, bekend onder perceel nummer gemeente Dongen sectie M nr 189. Tevens wordt een zogenoemde 'stapsteen' gerealiseerd die een functie heeft als schakel in de ecologische verbindingzone. Deze stapsteen maakt deel uit van het Natuur Netwerk Brabant. Het betreft een hernieuwde ter inzage legging. Eerder is het ontwerpbestemmingsplan met ingang van 24 augustus 2018 gedurende 6 weken ter inzage gelegd. Het ontwerp dat nu ter inzage ligt, is aangepast. Deze aanpassing houdt alleen een aanvulling van de Toelichting in vanwege het alsnog uitgevoerd zijn van een vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Vormvrije m.e.r.-beoordeling

Van de initiatiefnemer van Pukkemuk is een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.- beoordeling ontvangen. De conclusie van de notitie is dat vanwege de voorgenomen ontwikkeling geen belangrijke nadelige effecten voor het milieu te verwachten zijn. Burgemeester en wethouders hebben op 13 november 2018 in het m.e.r.-beoordelingsbesluit de conclusie overgenomen dat er ten aanzien van de voorgenomen ontwikkelingen geen belangrijke nadelige effecten te verwachten zijn.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het kostenverhaal op een andere wijze is verzekerd, namelijk via het afsluiten van een anterieure exploitatieovereenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig. In de overeenkomst is geregeld dat de van toepassing zijnde kosten, verband houdende met de ontwikkeling en zoals omschreven in artikel 6.2.3 en 6.2.4 van het Besluit ruimtelijke ordening, geheel voor rekening en risico van de initiatiefnemer komen. Tevens is vastgelegd dat een landschapsplan wordt uitgevoerd en onderhouden en aan de gmeente Dongen een bijdrage wordt gestort ten behoeve van kwaliteitsverbetering van et landschap.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 16 november 2018 tot en met 27 december 2018 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de centrale hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 in Dongen. De openingstijden van deze balie zijn maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur en op donderdag tevens van 14.00 uur tot 16.00 uur en van 17.00 uur tot 19.00 uur.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl U kunt via het tabblad 'bestemmingsplannen' zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0766.BP2018000041-OW01 U kunt ook onze website raadplegen www.dongen.nl/bestemmingsplannen. Onder bestemmingsplannen in voorbereiding/ontwikkeling vindt u Pukkemuk.

Zienswijze

Tijdens de terinzagetermijn kan een ieder bij de gemeenteraad een zienswijze indienen op één van de volgende wijzen:

* digitaal, door een e-mail te sturen naar info@dongen.nl, ter attentie van de gemeenteraad van Dongen;

* schriftelijk, ter attentie van de gemeenteraad van Dongen, postbus 10153, 5100 GE Dongen;

* mondeling, na afspraak met de heer M.G. Boonekamp, telefoon140162 of via e-mail maas.boonekamp@dongen.nl

Vervolgprocedure

De zienswijzen zullen door de gemeente worden betrokken bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan.

Informatie

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer M.G. Boonekamp, telefoonnummer 14 0162 , e-mail maas.boonekamp@dongen.nl

 

Wijziging grens 'Natuur Netwerk Brabant'

In verband met het realiseren van de schakel in de ecologische verbindingszone is het college van burgemeester en wethouders voornemens bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een verzoek te doen voor wijziging van de grens (herbegrenzieng) van de aanduidingen 'Natuur Netwerk Brabant - ecologische verbindingszone' en 'Behoud en herstel watersystemen, een en ander volgens de Verordening ruimte Noord-Brabant. De onderbouwing hiervoor is opgenomen in de toelichting van het bestemmingsplan. Op de verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan is zichtbaar gemaakt hoe de herbegrenzing wordt voorgesteld.

Tegen het voornemen van het college om de herbegrenzing aan te vragen, kan een ieder binnen de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt een inspraakreactie geven. U kunt uw reactie digitaal sturen naar info@dongen.nl ter attentie van het college. Schriftelijk kan ook naar het college van burgemeester en wethouders van Dongen, postbus 10153, 5100 GE Dongen. U kunt uw reactie ook mondeling indienen na afspraak met de heer Boonekamp.]

Dongen, 15 november 2018

[Burgemeester en wethouders van Dongen]

Naar boven