Vaststelling (gewijzigd) bestemmingsplan en Besluit hogere waarde Wet geluidhinder Appartementencomplexen Heijermanslaan

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Uithoorn in zijn vergadering van 1 november 2018 het bestemmingsplan Appartementencomplexen Heijermanslaan als vervat in planidentificatiecode NL.IMRO.0451.BPHeijermanslaan-VG01 gewijzigd heeft vastgesteld. Daarnaast heeft het college het Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder Appartementencomplexen Heijermanslaan vastgesteld.

Toelichting bestemmingsplan

Ter plaatse van benzinestation tegenover het winkelcentrum Zijdelwaardplein vindt een herontwikkeling plaats. Het plan is om het benzinestation te saneren en drie appartementencomplexen met ieder vijf huurwoningen voor de doelgroep senioren (in totaal 15 woningen) te realiseren. Ieder appartementencomplex krijgt vier lagen en is circa 13 m hoog en heeft een plat dak. Op de begane grond komen de toe- en opgang, bergingen en parkeerplaatsen. Op de eerste en tweede verdiepingen komen ieder twee appartementen. Op de derde verdieping komt één appartement. De hoogte van de toegestane volumes is afgestemd op het winkelcentrum, de bestaande woningen in de omgeving en de schaal en maat van de groen-waterstructuur.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen. Hierop zijn drie zienswijzen ontvangen. Deze hebben aanleiding gegeven tot aanpassing van de toelichting van het bestemmingsplan. De planregels en verbeelding zijn ongewijzigd. In de plantoelichting is de tekst van de paragrafen 3.2, 5.7 en 7.2 aangepast.

Toelichting besluit Hogere waarde Wet Geluidhinder

De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen indien blijkt dat de overschrijding van de voorkeursgrenswaarden niet volledig door geluid beperkende maatregelen kan worden tegengegaan. Gelet op de situatie en het uitgevoerde onderzoek wordt geconcludeerd dat geluidreducerende maatregelen redelijkerwijs niet mogelijk zijn en dat het noodzakelijk is om hogere grenswaarden vast te stellen voor verschillende blokken binnen het plangebied Legmeer-West, fase 4, 5 en 6. Gelet op artikel 76 van de Wet geluidhinder, artikel 110a van de Wet geluidhinder en de overwegingen zoals aangegeven in het besluit heeft het college besloten hogere waarden vast te stellen, één en ander zoals aangegeven in het besluit. Het besluit is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het besluit van de gemeenteraad en het Besluit Hogere waarde liggen met ingang van 16 november 2018 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan en het Besluit Hogere waarde zijn digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en liggen daarnaast gedurende de openingstijden ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 Uithoorn. De openingstijden staan aangegeven op de website van de gemeente.

 

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (16 november 2018 tot en met 27 december 2018) kan tegen het besluit van de gemeenteraad en het Besluit Hogere waarde beroep worden ingesteld door degenen die zich tijdig met zienswijze tot de gemeenteraad respectievelijk het college hebben gewend, belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad respectievelijk het college te wenden en een ieder als het gaat om een wijziging die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp. Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Uithoorn, 14 november 2018

Naar boven