Gemeente Haren -  Bestemmingsplan Haren Dilgt Hemmen en Essen deelgebied 1 te Haren gewijzigd vastgesteld 

Logo Haren

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Haren Dilgt Hemmen en Essen deelgebied te Haren op 29 oktober 2018 gewijzigd heeft vastgesteld.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is het invullen van de woningbouwopgave voor Haren Noord. De huidige bestemmingsplannen voorzien niet in deze mogelijkheid.

Dit bestemmingsplan bevat de uitwerking deelgebied 1 zoals omschreven in het Integraal Ontwikkelingsplan Dilgt Hemmen en Essen. Het ontwerp-bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot realisatie van ongeveer 70 woningen. Het plangebied wordt begrensd door:

• de Kerklaan;

• het Kloosterlaantje;

• de achterzijde van het Maartenscollege aan de Rijsstraatweg;

• de Mythylschool.

Terinzagelegging

Het vastgestelde plan, raadsbesluit en bijlagen liggen met ingang van donderdag 15 november 2018 gedurende zes weken (t/m donderdag 27 december 2018) ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 10 in Haren.

Het plan is onder de identificatiecode [NL.IMRO.0017.BP1266HDHV18UITB1-VA01] beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

- een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

- een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Tijdens de terinzagetermijn kunt u een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

Crisis en herstelwet

Omdat het bestemmingsplan ziet op debouw van veel meer dan 11 woningen, is daarop Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat:

  • 1.

    Alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen.

  • 2.

    Het indienen van een zogeheten ‘pro forma beroepschrift’ niet mogelijk is: het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard als binnen de beroepstermijn geen gronden zijun ingediend;

  • 3.

    Na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Kamminga, telefoonnummer 14 050 of f.kamminga@haren.nl 

 

Naar boven