Bekendmaking gemeentelijke coördinatie ontwerpbesluiten voor project Zonnepark Revelhorst (zaaknummer 119917)

Logo Zutphen

Bekendmaking gemeentelijke coördinatie ontwerpbesluiten voor project Zonnepark Revelhorst (zaaknummer 119917)

 

Achtergrond

Om de energietransitie te realiseren, is het nodig energie duurzaam op te wekken. Een van de duurzame energievormen is zonne-energie. Het initiatief is ontstaan om ten zuiden van de N314 en de Lansinkweg een zonnepark te realiseren. Dit park wordt 7 ha. groot en zal 4,6 miljoen kilowatuur gaan opbrengen.

Om dit park aan te kunnen leggen, zijn een bestemmingsplanherziening en omgevingsvergunning nodig. De Wet ruimtelijke ordening (Wro) geeft (in artikel 3.30, eerste lid, onder a) de mogelijkheid deze procedures sneller en eenvoudiger te doorlopen, via de coördinatieregeling. Onderdeel van deze regeling is dat in één keer meerdere (ontwerp-)besluiten ter inzage liggen. Iedereen kan dan tegen de verschillende besluiten tegelijk een zienswijze of beroep indienen.

Op 24 september 2018 heeft de gemeenteraad ingestemd met deze gemeentelijke coördinatieprocedure (besluit 2018-0092).

 

Ontwerpbesluiten ter inzage

Voor de ontwikkeling van het zonnepark, met een ruiterpad en landschappelijke inpassing, liggen vanaf vrijdag 16 november 2018 tot en met donderdag 27 december 2018 de volgende stukken ter inzage:

- Ontwerpbestemmingsplan Zonneakker Revelhorst, gemeente Zutphen ((NL.IMRO.0301.bp1003ZPRevelhorst-on01)

- Ontwerp-omgevingsvergunning (zaaknummer:130396)

Tijdens deze periode kan iedereen een zienswijze indienen op deze ontwerpbesluiten. In een zienswijze geeft u uw mening over de ontwerpbesluiten. U beschrijft met welke punten u het wel en niet eens bent, en waarom.

 

Hoe komt u aan meer informatie?

In het stadhuis, ’s Gravenhof 2 in Zutphen, kunt u alle stukken inzien, van maandag tot en met vrijdag, tijdens de openingstijden.

U kunt de ontwerpbesluiten ook inzien op www.zutphen.nl/plannenterinzage.

Het ontwerpbestemmingsplan, inclusief de bijlagen, vindt u ook op www.ruimtelijkeplannen.nl. Klik op de website op het tabblad ‘bestemmingsplannen’, daarna op het tabblad ‘Naam’, vul bij ‘Zoek op plannaam’ de naam ‘Zonnepark Revelhorst” in en klik op ‘Zoeken’. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp1003ZPRevelhorst-on01

 

De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp1003ZPRevelhorst-on01

 

Heeft u vragen over de coördinatieregeling? Neem dan contact op met de heer R. de Groote via 06 - 51 58 54 00. Hij coördineert de procedure voor het Zonnepark Revelhorst.

 

Inloopavond

 

U kunt uw vragen ook stellen tijdens een inloopavond:

- op donderdag 22 november van 19.30 tot 21.00 uur;

- in Ruitersport Centrum Zutphen, Lansinkweg 3, 7207 DG Zutphen.

 

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

Tegen de ontwerpbesluiten kan iedereen van vrijdag 16 november 2018 tot en met donderdag 27 december 2018 een zienswijze indienen. Vermeld u in uw zienswijze zaaknummer 119917 en het ontwerpbesluit waartegen u een zienswijze indient. Een zienwijze indienen kan:

 

Schriftelijk of per email:

Stuur uw zienswijze naar:

Gemeente Zutphen

Team Ruimte, Economie en Duurzaamheid

T.a.v. de heer R. de Groote

Postbus 41

7200 AA Zutphen

 

Of per email naar: info@zutphen.nl (onder vermelding van zaaknummer 119917)

 

Mondeling:

Maak hiervoor een afspraak met de heer R. de Groote, coördinator procedure Zonnepark. Hij is bereikbaar via 06 - 51 58 54 00.

 

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

De ontvangen zienswijzen worden door de bevoegde gezagen beoordeeld. De bevoegde gezagen zijn het college van burgemeester en wethouders voor de omgevingsvergunning en de gemeenteraad voor het bestemmingsplan. Deze twee instanties nemen uiteindelijk een definitief besluit over de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan. Zij kijken daarbij naar de zienswijzen die zijn ingediend.

Als wij het definitieve besluit bekend maken, ontvangt iedereen die een zienswijze heeft ingediend, informatie over wat met de zienswijze gedaan is.

 

Beroep instellen

Bent u het niet eens met het definitieve besluit? Dan is het voor u misschien mogelijk om beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan:

- als u belanghebbende bent en een zienswijze hebt ingediend.

- als u belanghebbende bent, maar het voor u redelijkerwijs niet mogelijk was een zienswijze in te dienen. Bijvoorbeeld omdat het definitieve besluit anders is dan het ontwerpbesluit.

 

Zutphen, 15 november 2018

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven