Ontwerp bestemmingsplan ‘Woonwijken Lichtenvoorde, herziening Varsseveldseweg 47 Lichtenvoorde’ inclusie ontwerp beeldkwaliteitsplan

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemd ontwerp bestemmingsplan met het ontwerp beeldkwaliteitsplan met ingang van 16 november 2018 voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in realisatie van een Integraal Educatief Kindcentrum (IEKC) waarin meerdere onderwijs- en onderwijszorg gerelateerde voorzieningen onder één dak komen op het perceel Varsseveldseweg 47 te Lichtenvoorde.

Het ontwerp beeldkwaliteitsplan geeft de kaders weer waarbinnen de ontwikkeling van het IEKC plaats kan vinden.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins is verzekerd. Nu het plan en de kosten voor ontwikkeling en inrichting van het plangebied zijn opgenomen in de gemeentelijke begroting is de economische uitvoerbaarheid aangetoond waardoor een exploitatieplan niet aan de orde is.

Het plan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de websitehttp://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het plan heeft het plannummer NL.IMRO.1586.BPLIC204-OW01.Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 27 december 2018. 

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393482), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

 

Naar boven