Ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Vogelsangk’ (Almelo)

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo hebben besloten op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Vogelsangk’ (planid: NL.IMRO.0141.00072-BP21) ter inzage te leggen.

Inhoud plan

Op een deel van het agrarisch gebied in de Westelijke Groene Long wil initiatiefnemer een nieuw landgoed realiseren. Door de realisatie van dit nieuwe landgoed van circa 11,6 ha wordt naast het behoud van een aantal weilanden circa 3,5 hectare nieuwe natuur (bos en moeras) en een publieke ontsluiting aan het gebied toegevoegd. Tevens wordt één familiewoning met inpandig bijgebouw als financiële drager voor de aanleg en het beheer van het landgoed mogelijk gemaakt. Het duurzame behoud van dit gebied als groen uitloopgebied ten wensten van de stad wordt met realisatie van dit plan nog beter veilig gesteld. De gronden van het plangebied zijn globaal gelegen tussen de Oude Wierdenseweg aan de zuidzijde, de Bellinkhofsdwarsweg aan de westzijde, de Bellinkhofsweg aan de noordzijde en de kern Almelo aan de Oostzijde. Dit ontwerpbestemmingsplan beoogt de nieuwe ontwikkeling mogelijk te maken.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Vogelsangk’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 14 november tot en met 25 december 2018 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien;

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Vogelsangk’ is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Zienswijze

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder naar keuze (schriftelijk of mondeling) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Almelo (postbus 5100, 7600 GC Almelo). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies en Ontwerp van de sector Stad en Economie, via (0546) 541111.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdagavond 20 november 2018 wordt er op het Stadhuis, Haven Zuidzijde 30 te Almelo een inloopbijeenkomst gehouden van 19.00 uur tot 20.30 uur. Op dit tijdstip zal een medewerker van de gemeente Almelo aanwezig zijn om op uw vragen en opmerkingen te reageren. Ook zal de initiatiefnemer aanwezig zijn en het voornemen kunnen toelichten.

 

Naar boven