Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Kraatsweg 2 Bennekom

Logo Ede

Zaaknummer 103954

Op grond van art. 83, lid 1 en 2 en art. 110a Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders van Ede bereidt een besluit hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting voor ten behoeve van de bouw van een extra woning op het perceel Kraatsweg 2 te Bennekom, hetgeen mogelijk wordt gemaakt in het bestemmingsplan ‘Partiële herziening Agrarisch Buitengebied en Natuurgebied Veluwe 2018, Ede’.

Inzage

U kunt het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder met bijbehorende stukken (digitaal) inzien van donderdag 15 november tot en met donderdag 27 december 2018 bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Bij het bepalen van het einde van de termijn is de Algemene termijnwet van toepassing. Doordat de reguliere inzagetermijn van 6 weken eindigt op 2e kerstdag, wordt de inzagetermijn één dag verlengd tot en met 27 december 2018. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Een besluit hogere waarde Wet geluidhinder (HWG) doorloopt een eigen procedure, naast de procedure voor het bestemmingsplan waar het besluit HWG betrekking op heeft. Om deze reden is het besluit HWG als bijlage bij het bestemmingsplan opgenomen. In de publicatie van het bestemmingsplan ‘Partiële herziening Agrarisch Buitengebied en Natuurgebied Veluwe 2018, Ede’ vindt u, onder gerelateerde informatie, een directe link naar het bestemmingsplan waar het besluit HWG betrekking op heeft. Via deze link wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het besluit HWG vindt u onder de optie ‘Bijlagen’ bij het betreffende bestemmingsplan.

Gebied en gevolg

De hogere waarden hebben betrekking op de geluidsbelasting van de extra te bouwen woning aan de Kraatsweg 2 te Bennekom vanwege de geluidzone van de Kraatsweg. Deze ontwikkeling wordt planologisch mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan ‘Partiële herziening Agrarisch Buitengebied en Natuurgebied Veluwe 2018, Ede’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2018AGBG0001-0201.

Zienswijze

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbesluit sturen aan het college van B&W, postbus 9022, 6710 HK Ede. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Rutger Wassenaar, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 68 09 06.

Naar boven