Ter inzagelegging omgevingsvergunning Driemaster en besluit Hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Leiderdorp

Burgemeester en wethouders van Leiderdorp maken volgens artikel 3.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het project Driemaster en hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder hebben vastgesteld.

Het project betreft de realisatie van de realisatie van:

  • een woongebouw van 8 bouwlagen met 49 sociale appartementen;

  • een woongebouw van 9 bouwlagen met 49 middenklasse appartementen;

  • een warmteoverdrachtstation;

  • wegen, paden, water, parkeerplaatsen en groen, in afwijking van het geldende bestemmingsplan Schansen e.o..

Om het project in afwijking van het bestemmingsplan te realiseren is een omgevingsvergunning vereist. De omgevingsvergunning is voor de planologische afwijking met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wabo verleend.

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen op geluid belaste locaties alleen woningen worden gerealiseerd indien hiertoe een afweging heeft plaatsgevonden waarbij de Wet geluidhinder in acht wordt genomen. Voor de te realiseren woningen zijn daarom hogere grenswaarden voor de geluidbelasting vastgesteld. Het besluit Hogere waarden Wet geluidhinder Driemaster ligt gelijktijdig met de verleende omgevingsvergunning ter inzage.

 

Inzage

De omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken (dossiernummer 2018-0126-OG01) en het besluit Hogere waarden Wet geluidhinder liggen vanaf 14 november tot en met 26 december 2018 ter inzage in het gemeentehuis in Leiderdorp, bij resultaatteam Bouwen & Wonen. De stukken kunt u tevens zelf tijdens openingstijden inzien bij de receptiebalie in het gemeentehuis, Willem-Alexanderlaan 1, te Leiderdorp.

 

De ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder zijn ook te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, de gemeentelijke website www.leiderdorp.nl en via onderstaande link.

http://ro-online.leiderdorp.org/productie/NL.IMRO.0547.OV3master-VG01

Instellen beroep

Diegene die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen de ontwerp-omgevingsvergunning/ontwerpbesluit Hogere waarde of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend kunnen beroep aantekenen bij de Rechtbank te Den Haag, sector Bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Het beroepschrift moet bevatten: naam en adres, datum, omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, kopie van het bestreden besluit, reden(en) van het beroep en een handtekening.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als sprake is van een spoedeisende zaak kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Hiervoor moet u griffierecht betalen.

Het verzoek moet bevatten: naam en adres, datum, besluit waartegen beroep is aangetekend, kopie van het bestreden besluit, kopie van het beroepschrift, reden(en) van het verzoek, handtekening.

Naar boven