Gemeente Aalsmeer – Vaststellen bestemmingsplan Rietwijkeroordweg 66-kwek/Noordpolderweg 13 en een besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder vastgesteld

Logo Aalsmeer

Z-2018/0 08158

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 1 november 2018 het bestemmingsplan ‘‘3e herziening Schinkelpolder – Rietwijkeroordweg 66-kwek/ Noordpolderweg 13’ gewijzigd heeft vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen, daar het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat zij in haar vergadering van 10 september 2018 op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden hebben vastgesteld ten behoeve van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan heeft inclusief het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder van 13 april tot en met 24 mei 2018 voor een ieder als ontwerp ter inzage gelegen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmigsplan

In de vaststellingsfase zijn wijzigingen doorgevoerd in het bestemmingsplan. Voor een overzicht van de wijzigingen en aanpassingen in het bestemmingsplan wordt verwezen naar de bijlage Staat van Wijzigingen, dat onderdeel uitmaakt van het vaststellingsbesluit.

Doelstelling en plangebied

Het bestemmingsplan beoogt een nieuwe (inpandige) bedrijfswoning op de Rietwijkeroordweg 66- kwek mogelijk te maken, met een daaraan gebouwde schuur. Daaraan wordt medewerking verleend onder de voorwaarde van sloop van de bestaande bedrijfswoning aan de Noordpolderweg 13. Omdat de gewenste bedrijfswoning niet in het vigerende bestemmingsplan ‘Schinkelpolder’ past, moet het bestemmingsplan voor deze ontwikkeling ter plaatse worden herzien. In deze herziening wordt gelijktijdig de bestaande mogelijkheid van een bedrijfswoning aan de Noordpolderweg 13 uit het vigerende bestemmingsplan geschrapt.

Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de geluidsbelasting op de te realiseren bedrijfswoning aan de Rietwijkeroordweg 66- kwek wordt overschreden. In samenhang met het bestemmingsplan zijn hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting vastgesteld.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken waaronder het besluit hogere waarden Wet geluidhinder en het raadsbesluit van 16 november tot en met 27 december 2018 voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

  • 1.

    in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.01E-VG01, en

  • 2.
  • 3.

    in papieren vorm bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur, en

  • 4.

    bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen alsmede tegen het besluit vaststelling hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad of tegen het ontwerpbesluit hogere geluidgrenswaarden bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

  • 2.

    iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

De vaststelling van het bestemmingsplan met het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan wordt voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven