Kennisgeving m.e.r.-beoordeling en omgevingsvergunning “Windpark Hartelbrug II”

Logo Rotterdam

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam maken bekend dat op 30 oktober 2018 een omgevingsvergunning is verleend voor het project “Windpark Hartelbrug II” gelegen langs de Nieuwesluisweg, 3197 KV, en tegenover de kernen Geervliet en Heenvliet.

Het windpark (8 windturbines) is reeds opgericht. Door een gerechtelijke uitspraak is de eerder verleende omgevingsvergunning vernietigd. In de nieuwe omgevingsvergunning zijn voorschriften opgenomen ten aanzien van de geluidproductie van de windturbines, waarmee is geborgd dat geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden.

M.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders hebben op 23 oktober 2018 besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor het “Windpark Hartelbrug II”. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de door de exploitant ingediende aanmeldingsnotitie. Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit staat, gelet op artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht geen rechtstreeks beroep open. Belanghebbenden kunnen bij de verleende omgevingsvergunning wel beroep indienen tegen de m.e.r.-beoordeling.

Ter inzage

De verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken, waaronder de zienswijzenrapportage en het m.e.r.-beoordelingsbesluit liggen van vrijdag 9 november 2018 tot en met vrijdag 21 december 2018 ter inzage bij:

- Gemeente Nissewaard, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse (alleen na telefonische afspraak via telefoonnummer 140181)

- Gemeente Rotterdam. Bij het Cluster Stadsontwikkeling (na telefonische afspraak: 010 – 489 5241)

- Gemeente Brielle, Slagveld 36 te Brielle (alleen na telefonische afspraak via telefoonnummer 0181-471111)

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken zijn tevens te raadplegen via de website www.overheid.nl. De stukken kunnen worden geraadpleegd door te zoeken op bovenstaand adres en postcode bij “Berichten uit uw buurt”.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen de verleende omgevingsvergunning van 10 november 2018 tot en met 21 december 2018 een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Omdat op dit moment nog een hogerberoepsprocedure loopt met betrekking tot de eerder voor dit project verleende vergunning, is art. 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht op dit besluit van toepassing. Dat betekent dat de tegen de eerdere vergunning gerichte beroepschriften van rechtswege worden geacht te zijn gericht tegen dit nieuwe besluit. Eventuele nieuwe belanghebbenden moeten hun beroepschrift zenden naar:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

NB. Op dit besluit is (afdeling 2 van hoofdstuk 1 van) de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende ingeval van (hoger) beroep in het (hoger) beroepschrift moet aangeven weIke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. 

 

Naar boven