Gemeente Leiden - Ontwerpbestemmingsplan Haarlemmerweg

Logo Leiden

Op 2 oktober 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Haarlemmerweg’ (NL.IMRO.0546.BP00113-0201) voor zienswijzen vrij te geven.

Toelichting

Dit bestemmingsplan maakt de herinrichting van de Haarlemmerweg en de Haarlemmertrekvaart mogelijk. Deze herinrichting bevat een drietal pijlers:

  • de reconstructie van de Haarlemmerweg;

  • het behoud en de versterking van de waterkerende functie van de dijk;

  • de herinrichting van ligplaatsen, inclusief de verplaatsing van woonboten en de reconstructie van de oevers.

Het plangebied betreft een gedeelte van de Haarlemmerweg en Haarlemmertrekvaart gelegen tussen de spoorlijn Leiden-Amsterdam en de gemeentegrens met Oegstgeest, ter hoogte van het Trekvaartplein.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van vrijdag 9 november 2018 t/m donderdag 20 december 2018 ter inzage voor het indienen van zienswijzen.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.leiden.nl/bestemmingsplannen. In het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72) kan een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunnen schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan worden ingediend bij de gemeenteraad van Leiden (Postbus 9100, 2300 PC Leiden) onder vermelding van zaaknummer ‘Z/18/1319530/ zienswijze bestemmingsplan Haarlemmerweg’.

Digitaal indienen is mogelijk via www.leiden.nl/zienswijze. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u eerst een afspraak te maken via het secretariaat Ruimtelijke Ontwikkeling via tel. (071) 5165828.

Informatie

Servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), tel. 14 071. Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via www.leiden.nl/contact.

Naar boven