Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan “Winston Churchill Tower”

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), het ontwerpbestemmingsplan “Winston Churchill Tower” voor een ieder ter inzage ligt met ingang van vrijdag 9 november tot 2018 en met donderdag 20 december 2018.

Aanleiding en aard nieuw bestemmingsplan

De reden voor het nieuwe bestemmingsplan is het voornemen om het bestaande kantoorgebouw aan de Sir Winston Churchilllaan 366 te transformeren naar woningen. Aangezien deze functiewijziging niet past binnen het geldende bestemmingsplan is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Naast woningen maakt het nieuwe bestemmingsplan maatschappelijke voorzieningen, kantoren, dienstverlening en algemene ruimtes ten behoeve van de woningen op de begane grond mogelijk. Om dit programma te kunnen realiseren wordt de bovenste verdieping gesloopt en vervangen door drie nieuwe bouwlagen (per saldo twee extra bouwlagen).

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Winston Churchill Tower” (inclusief bijlagen) en het bijbehorende ontwerpvaststellingsbesluit liggen met ingang van vrijdag 9 november tot en met donderdag 20 december 2018 ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op dinsdag t/m donderdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur en op maandag en vrijdag van 9:00 uur tot 12:00 uur. De pdf-stukken zijn in te zien via www.rijswijk.nl/projecten/wct. De digitale stukken (IMRO-gecodeerd) kunt u bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op die website kunt u het beste zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bpWinstChurchln366-ON01.

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn kan een ieder een zienswijze over het bestemmingsplan sturen aan de gemeenteraad, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze op het bestemmingsplan is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met mevrouw M.C. de Hoog via (070) 326 1121 (aanwezig op maandag, woensdag en donderdag).

 

Rijswijk, donderdag 8 november 2018

Burgemeester en wethouders voornoemd,

drs. M.J. Bezuijen, burgemeester

drs. M. Middendorp MPC, secretaris

Naar boven