Vastgesteld uitwerkingsplan ‘Wijk en Aalburg, Grote Kerkstraat 58-60’, gemeente Aalburg

Logo Aalburg

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het uitwerkingsplan ‘Wijk en Aalburg, Grote Kerkstraat 58-60’ met plannummer NL.IMRO.0738.BPU7015-VG01 ongewijzigd hebben vastgesteld.

Het uitwerkingsplan is een uitwerking overeenkomstig artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening voor een deelgebied van het bestemmingsplan ‘Wijk en Aalburg’ te Wijk en Aalburg welke in december 2016 is vastgesteld. In dit bestemmingsplan is voor het perceel aan de Grote Kerkstraat 58-60 de bestemming Wonen - uit te werken opgenomen waarbij er maximaal 32 woningen zijn toegestaan. De locatie betreft een voormalige bedrijfsperceel aan de Grote Kerstraat 58-60 te Wijk en Aalburg.

In voorliggend uitwerkingsplan zijn de gronden gedetailleerder bestemd in de bestemmingen Tuin, Wonen, Verkeer en Groen. Het aantal woningen in dit uitwerkingsplan wordt gereduceerd naar maximaal zesentwintig woningen. Het ontwerp bestaat uit veertien grondgebonden en twee blokken van zes gestapelde woningen.

Sectorplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’

Voorliggend uitwerkingsplan regelt alle enkelbestemmingen voor het plangebied ‘Wijk en Aalburg, Grote Kerkstraat 58-60’. De dubbelbestemmingen en de algemene gebiedsaanduidingen zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’.

Tervisielegging

Het vastgesteld uitwerkingsplan met de bijbehorende bijlagen ligt met ingang van 8 februari 2018 voor een periode van 6 weken ter visie.

Binnen de termijn van de tervisielegging kan uitsluitend op afspraak met de balie VROM de stukken behorende bij het uitwerkingsplan worden ingezien. U kunt de balie VROM vinden aan de Grote Kerkstraat 32 te Wijk en Aalburg. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente op het telefoonnummer (0416) 698 700.

Het uitwerkingsplan ‘Wijk en Aalburg, Grote Kerkstraat 58-60’ is tevens digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van ter visie legging kan een belanghebbende die een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze over het ontwerp-uitwerkingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken, beroep instellen.

Het beroep kan worden ingesteld door het indienen van een gemotiveerd beroepschrift bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. In het beroepschrift moet u tenminste het volgende opnemen: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u beroep maakt en de reden(en) van uw beroep. U moet uw beroepschrift ook ondertekenen.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit, en daarmee het uitwerkingsplan, niet. Daarom kunt u als u een spoedeisend belang heeft de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zo’n verzoek kunt u alleen indienen als u ook beroep heeft ingesteld. U moet een kopie van het beroepschrift meesturen. Aan het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Wijk en Aalburg, 7 februari 2018

Naar boven