Vaststelling voorbereidingsbesluit biomassacentrales

Logo Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 29 oktober 2018 een besluit genomen ter voorbereiding van een paraplubestemmingsplan om de bouw en in werking stellen van biomassa-gestookte stookinstallaties met een totaal nominaal thermisch ingangsvermogen van meer dan 1 MWth en/of levering aan derden uit te sluiten overeenkomstig bijgevoegde verbeelding met het kenmerk NL.IMRO.0627.vbbiomassacentrale-0401. Het voorbereidingsbesluit geldt voor het gehele grondgebied van Waddinxveen. Met dit voorbereidingsbesluit wordt de bouw van nieuwe biomassacentrales uitgesloten, de plannen voor de drie biomassacentrales worden door dit besluit niet geraakt.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking de dag na publicatie, te weten op 8 november 2018.

Het voorbereidingsbesluit ligt, samen met de bijbehorende verbeelding, met ingang van 8 november 2018 gedurende zes weken (t/m 19 december 2018) voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis aan het Beukenhof 1. De stukken zijn raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0627.vbbiomassacentrale-0401) en via www.waddinxveen.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, bereikbaar op telefoonnummer 14 0182.

Op basis van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 8.5 van de Algemene Wet Bestuursrecht kan tegen dit besluit geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Waddinxveen, 7 november 2018

Naar boven