Ontwerpbestemmingsplan Randweg West leisurekwadrant

Logo Nederweert

Het ontwerp-bestemmingsplan betreft een gedeeltelijke herziening van de bestemmingsplannen ‘Buitengebied Nederweert’ (inclusief herzieningen), ‘Buitengebied Nederweert 1998’ en de ‘Beheersverordening Nederweert, Budschop, Eind, Ospeldijk en Pannenweg-Oost’. De locatie waar het plan betrekking op heeft is gelegen in de noord-oostelijke oksel van kruising van de A2 en N275. Het ontwerp-bestemmingsplan heeft als doel het hotel dat nu aan de oostzijde van de Randweg West vergund is aan de westzijde van de Randweg West mogelijk te maken. Daarnaast heeft het ontwerpplan als doel de uitbreiding van het leisurekwadrant aan de westzijde van de Randweg West mogelijk te maken.

Aanmeldingsnotitie m.e.r. activiteit

Sinds het gewijzigde besluit m.e.r., dat op 7 juli 2017 in werking is getreden, moet echter voor elke activiteit opgenomen in de D-lijst voorafgaand aan verdere besluitvorming een m.e.r.-beoordeling plaatsvinden. Het onderhavige plan valt onder deze activiteiten. De initiatiefnemer heeft dan ook voorafgaand aan de bestemmingsplanprocedure een aanmeldingsnotitie ingediend. De raad heeft op 4 september 2018 besloten dat het opstellen van een milieueffectrapport niet nodig is.

Verder is er een anterieure overeenkomst tussen de gemeente en de initiatiefnemer opgesteld.

Het IDN-nummer van het ontwerp plan is NL.IMRO.0946.BPRandwegWleis2018-ON01.

U kunt de stukken inzien binnen zes weken na de dag van publicatie, van 9 november tot en met 20 december 2018, bij de infobalie of op afspraak en via www.nederweert.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende de inzageperiode kan iedereen ten aanzien van het plan schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 2728, 6030 AA in Nederweert. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Houtappels van het team Samenleving. Met haar kunt u ook een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze. 

 

Nederweert, 8 november 2018

Burgemeester en wethouders Nederweert

Naar boven