Regeling van de Minister voor Medische Zorg van 2 november 2018, houdende wijziging van de bijlage bij de Regeling maximumprijzen geneesmiddelen in verband met een verzoek op grond van artikel 3, tweede lid, van de Wet geneesmiddelenprijzen

1438424-183306-WJZ

De Minister voor Medische Zorg en Sport,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van de Wet geneesmiddelenprijzen;

Besluit:

ARTIKEL I

In de bijlage bij de Regeling maximumprijzen geneesmiddelen wordt bij de productgroep DOCUSATE SODIUM-12-MG/G-KLYSMA, de maximumprijs ‘0,259186 per g’ vervangen door ‘0,358140 per g’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 oktober 2018.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Medische Zorg, B.J. Bruins

Een belanghebbende kan tegen een besluit bezwaar maken op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht. Het indienen van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op.

Wilt u een bezwaarschrift sturen dan moet dit binnen zes weken na de datum van bekendmaking van dit besluit. Let op: doe dit op tijd, anders kan uw bezwaar niet behandeld worden.

Het bezwaarschrift e-mailt u naar: WJZ.bezwaarenberoep@minvws.nl, bij voorkeur met een ingescande handtekening.

Indien u niet kunt of wilt e-mailen, kunt u uw bezwaarschrift ook versturen per post naar:

de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

t.a.v. Directie Wetgeving en Juridische Zaken,

Postbus 20350,

2500 EJ Den Haag.

U kunt uw bezwaarschrift ook faxen naar: (070) 340 59 84.

Noem in het bezwaarschrift:

  • uw naam en adres

  • de datum

  • het kenmerk van deze regeling

  • geef aan waarom u het niet eens bent met de beslissing

Vergeet niet om uw bezwaarschrift te ondertekenen en van een datum te voorzien.

TOELICHTING

De onderhavige regeling betreft een wijziging van de bijlage bij de Regeling maximumprijzen geneesmiddelen (Rmg), zoals vastgesteld bij regeling van 22 augustus 2018 (Stcrt. 2018, 48231-n1). Met die wijziging, die op 1 oktober 2018 in werking is getreden, zijn de maximumprijzen voor de 43e keer geactualiseerd.

Naar aanleiding van een daartoe strekkend verzoek is besloten de maximumprijs van een productgroep te wijzigen. Het betreft de productgroep DOCUSATE SODIUM-12-MG/G-KLYSMA.

Naar aanleiding van het verzoek is gebleken dat de maximumprijs voor de genoemde productgroep niet op de juiste wijze was berekend. De onderhavige wijziging in de bijlage bij de Rmg strekt ertoe om de noodzakelijk geoordeelde wijziging door te voeren.

Aan de regeling wordt terugwerkende kracht toegekend. Omdat het gaat om een verhoging van de maximumprijs is deze terugwerkende kracht niet belastend voor het bedrijfsleven.

De Minister voor Medische Zorg, B.J. Bruins

Naar boven