Ontwerpbesluiten omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder, bouwplannen fruitbedrijf Voetakkerweg 2b te Meteren, gemeente Geldermalsen

Logo Geldermalsen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken bekend dat met ingang van vrijdag 2 november 2018 tot en met donderdag 13 december 2018 de ontwerpbesluiten ex. artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) én het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder voor de realisatie van enkele bedrijfsgebouwen en een vervangende bedrijfswoning op het adres Voetakkerweg 2b te Meteren voor een ieder ter inzage liggen.

Korte omschrijving aanvraag

Het ter plaatse aanwezige fruitteeltbedrijf heeft een verzoek ingediend om de aanwezige bedrijfsgebouwen te mogen uitbreiden ten behoeve van het sorteren, verpakken en opslaan (koelen) van fruit. Dit fruit is deels afkomstig van andere fruitteeltbedrijven. Tevens wil men de bestaande bedrijfswoning (Voetakkerweg 2) vervangen door een nieuwe bedrijfswoning.

Het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Buitengebied” uit 2006 laten de bouwplannen niet toe. Het college van B&W heeft na kennisname van de ontvangen ruimtelijke onderbouwing ingestemd met het volgen van een planologische procedure zoals bedoeld in artikel 2.12 lid 1 onder a punt 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. In verband met het verkeerslawaai is aanvullend voor de nieuwe bedrijfswoning een hogere grenswaarde nodig een en ander zoals bedoeld in artikel 110a van de Wet geluidhinder.

Ter inzage 

Het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder én de ontwerpbesluiten omgevingsvergunning liggen met de daarbij behorende stukken ter inzage op het gemeentehuis van Geldermalsen. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

Tevens zijn de stukken (de ontwerpbesluiten met een deel van de bijlagen) digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente. De stukken kunt u terugvinden onder: www.geldermalsen.nl/bestemmingsplannen/bestemmingsplaninzien/BouwplannenVoetakkerweg2b

Wilt u een zienswijze indienen? 

Gedurende de termijn van terinzagelegging (tot en met donderdag 13 december 2018) kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u richten aan het college van B&W postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, eerst een afspraak te maken via het secretariaat van de afdeling RO (tel. 0345-586611; alleen tijdens kantoortijden).

Naar boven