Rectificatie Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Stichting Wigwam’

Logo Maasgouw

[Deze bekendmaking betreft een rectificatie omdat er per abuis tekst is weggevallen. De oorspronkelijke bekendmaking is op 1 november 2018 beschikbaar via Staatscourant 2018, 61654 en via Gemeenteblad 2018, 230792.]

 

Vaststelling

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘Stichting Wigwam’ is vastgesteld door de gemeenteraad van Maasgouw bij besluit d.d. 25-10-2018. 

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. In het bestemmingsplan zijn de volgende wijziging aangebracht:

  • -

    Het aspect indirecte geluidshinder wordt in het bestemmingsplan nader onderbouwd voor wat betreft de toename van recreatief medegebruik in het aangrenzende natuurgebied.

  • -

    De plangrens van het plangebied wordt aangepast zodat het noordelijk gedeelte van het plangbied niet binnen de ‘goudgroene natuurzone’ ligt, maar overeen komt met het ‘overig bebouwd gebied’ zoals opgenomen in het Provinciaal Omgevinsplan Limburg 2014.

  • -

    de toelichting zal ter verduidelijking worden aangevuld ten aanzien van de beoordeling van het landschapsplan door omgevingscommissie.

  • -

    De toelichting van het bestemmingsplan ‘Stichting Wigwam’ ambtshalve te wijzigen door het landschapsplan d.d. juni 2018 te vervangen door het landschapsplan d.d. juli 2018.

  • -

    De regels van het bestemmingsplan ‘Stichting Wigwam’ ambtshalve te wijzigen door artikel 1.48 te wijzigen en artikel 3.3.1 lid i toe te voegen. Dit betreft de periode dat de wigwams gebruikt worden.  

 

Wat is het plan?

Het bestemmingsplan ‘Stichting Wigwam (NL.IMRO.1641.BPL085-VG01)’ betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Heel-Panheel (vastgesteld 19 maart 2015)’. De beoogde planontwikkeling voor de locatie bestaat uit het permanent vestigen van 10 wigwamgebouwen met bijbehorende voorzieningen. De initiatiefnemer gebruikt de wigwamlocatie maar voor een bepaalde periode in het jaar, vanaf maart tot en met oktober. Dit is op verzoek van de initiatiefnemer ook zo opgenomen in het bestemmingsplan. Dit verzoek is mede ingediend om de indieners van de zienswijzen tegemoet te komen. Met deze partiële herziening wordt de wigwamlocatie planologisch mogelijk gemaakt.

 

Voor welk gebied is dit?

Het plangebied van het bestemmingsplan is gelegen op het terrein van Daelzicht, kadastraal bekend als gemeente Heel, sectie C, nummers 2953, 4923 (ged.) en 272 aan de Heerbaan in Heel.

 

Wat ligt ter inzage?

Het bestemmingsplan ‘Stichting Wigwam (NL.IMRO.1641.BPL085-VG01)’ met de hierbij behorende stukken ligt ter inzage. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

 

Wanneer ligt dit ter inzage?

Het bestemmingsplan ‘Stichting Wigwam (NL.IMRO.1641.BPL085-VG01)’, met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, liggen vanaf vrijdag 2 november 2018 tot en met donderdag 13 december 2018 (dus gedurende zes weken) ter inzage. 

 

Waar is dit raadpleegbaar?

  • 1.

    Het bestemmingsplan ‘Stichting Wigwam’, met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, zijn raadpleegbaar in de informatieruimte van het gemeentehuis in Maasbracht, Markt 36 (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, behalve tijdens de avondopenstelling).

  • 2.

    Het bestemmingsplan ‘Stichting Wigwam’, met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl.

  • 3.

    Verder kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het bestemmingsplan ‘Stichting Wigwam’, met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

  • 4.

    Voorts wordt iedereen in de gelegenheid gesteld het bestemmingsplan ‘Stichting Wigwam’, met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, op het gemeentehuis (Markt 36, Maasbracht) langs elektronische weg te raadplegen.

 

Hoe beroep instellen?

Tijdens de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunt u tegen voornoemd besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage:

  • 1.

    als u een belanghebbende bent, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    als u een belanghebbende bent, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 3.

    tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan, indien u een belanghebbende bent.

Verzoek om voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen. Iedereen, die beroep instelt / heeft ingesteld, heeft tevens het recht om een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist). Verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Daags na afloop van de beroepstermijn treedt het vaststellingsbesluit en daardoor het bestemmingsplan in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Vragen?

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met de heer L. Smets of, bij afwezigheid, met een van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475 – 85 25 00).

 

 

Maasbracht, 1 november 2018

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

Naar boven