Besluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 30 oktober 2018, nr. 1390298, houdende de benoeming van de voorzitter en de leden van de Adviescommissie bekostiging hoger onderwijs en onderzoek en de toekenning van vergoedingen (Benoemingsbesluit leden Adviescommissie bekostiging hoger onderwijs en onderzoek)

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 3 van het Instellingsregeling Adviescommissie bekostiging hoger onderwijs en onderzoek, artikel 6, derde lid, van de Kaderwet adviescolleges en artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

Artikel 1. Begripsbepalingen

In dit besluit wordt verstaan onder commissie: Adviescommissie bekostiging hoger onderwijs en onderzoek, bedoeld in artikel 2, eerste lid, van het Instellingsregeling Adviescommissie bekostiging hoger onderwijs en onderzoek.

Artikel 2. Samenstelling

Tot leden van de commissie worden benoemd:

  • a. Drs. M.J. van Rijn, tevens voorzitter;

  • b. J.C. Berger-Roelvink RA;

  • c. Dr. M.J. Kaljouw;

  • d. Drs. C.M.A. van Rosmalen;

  • e. Prof. dr. L.L.G. Soete.

Artikel 3. Vergoeding

  • 1. De voorzitter en de leden van de commissie ontvangen per vergadering een vergoeding, voor zover zij niet vallen onder de uitzondering van artikel 2, derde lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en hiermee niet het in artikel 6, eerste lid, van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies bedoelde maximumbedrag overschreden wordt.

  • 2. De vergoeding per vergadering van de leden van de commissie bedraagt 3% van het maximum van salarisschaal 18 van de bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984.

  • 3. De vergoeding per vergadering van de voorzitter van de commissie bedraagt 130% van de hoogte van de vergoeding per vergadering die aan de andere leden van de commissie is toegekend.

  • 4. De voorzitter en de leden van de commissie ontvangen een vergoeding van reis- en verblijfskosten op de voet van het Reisbesluit binnenland.

  • 5. Twee of meer vergaderingen op dezelfde dag worden als één vergadering aangemerkt.

Artikel 4. Inwerkingtreding

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

  • 2. Dit besluit vervalt met ingang van 1 juli 2019.

Artikel 5. Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Benoemingsbesluit leden Adviescommissie bekostiging hoger onderwijs en onderzoek

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap I.K. van Engelshoven

TOELICHTING

De Instellingsregeling Adviescommissie bekostiging hoger onderwijs en onderzoek (Staatscourant 2018, nr. 58771) bepaalt dat er een Adviescommissie bekostiging hoger onderwijs en onderzoek is. Het doel van deze commissie is om te adviseren over een aanpassing van de huidige bekostigingssystematiek. Met dit besluit wordt de benoeming van de voorzitter en de overige leden van deze commissie en hun vergoeding geregeld.

De leden van de commissie ontvangen een vergoeding per vergadering conform artikel 2 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies. Deze vergoeding bedraagt 3% van het maximum van salarisschaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 en is € 286,99 per vergadering. De vergoeding per vergadering van de voorzitter van de commissie bedraagt 130% van de hoogte van de vergoeding per vergadering die aan de andere leden van de commissie is toegekend en is € 373,09. Op grond van artikel 2, tweede lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies kunnen de voorzitter en de overige leden een vergoeding ontvangen voor reis- en verblijfskosten op de voet van het Reisbesluit binnenland.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap I.K. van Engelshoven

Naar boven