Ontwerp bestemmingsplan Sneek-IJlsterkade 126 – 132, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het ontwerp van het bestemmingsplan Sneek-IJlsterkade 126-132 ter inzage leggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Aan de IJlsterkade 126 - 132 was voorheen een bedrijf gevestigd. De voormalige bedrijfsbebouwing is onlangs gesloopt. Het plan is om hier een tweetal appartementengebouwen van respectievelijk 24 markt huurwoningen aan de waterzijde en 34 sociale huurwoningen aan de straatzijde te realiseren.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn tevens beeldkwaliteitscriteria opgenomen. Hieraan zal de Welstandscommissie toetsen bij het indienen van concrete bouwplannen.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het ontwerp van dit bestemmingsplan kunt u inzien vanaf 6 november 2018 tot en met 17 december 2018. Dit kan bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek.

Het ontwerp is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2018BPSnkIJlstk-ontw

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde inzagetermijn kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen en/of een inspraakreactie tegen de beeldkwaliteitscriteria indienen. Uw zienswijze en/of inspraakreactie kunt u sturen naar de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Wilt u uw zienswijze/inspraakreactie mondeling geven? Dat kan door het maken van een afspraak met de heer B. de Jong van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken via het algemeen telefoonnummer 140515. U moet dit doen vóór 7 december 2018.

 

Naar boven