Wijzigingsplannen

Logo Midden-Drenthe

Op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend dat op 29 oktober 2018 de volgende wijzigingsplannen ongewijzigd zijn vastgesteld:

‘Bosweg 3 te Witteveen’, IMRO-code NL.IMRO.1731.Bosweg3WI- VST 1;

Het plangebied is het perceel Bosweg 3 te Witteveen. Directe aanleiding voor het wijzigingsplan is het strijdige gebruik van het perceel met het geldende bestemmingsplan. Het perceel is niet meer bedrijfsmatig, maar als woning in gebruik. Met de wijziging van de bestemming is het perceel in overeenstemming met het huidige gebruik bestemd.

‘Hoofdstraat 42 te Zwiggelte’, IMRO-code NL.IMRO.1731.Hoofdstraat42ZW- VST 1 ;

Het plangebied wordt begrensd door het perceel Hoofdstraat 42 te Zwiggelte. Directe aanleiding voor het wijzigingsplan is het gewenste gebruik van het perceel als agrarisch dienstverlenend bedrijf.

´ Holthe 33 te Beilen ´, IMRO-code NL.IMRO.1731.Holthe33BE- VST 1 ;

Het plangebied is het perceel Holthe 33 te Beilen. Directe aanleiding voor het wijzigingsplan is het strijdige gebruik van een deel van het perceel met het geldende bestemmingsplan. Het perceel is al sinds jaren op de huidige manier in gebruik en landschappelijk ingepast. Met de wijziging van de bestemming is het perceel in overeenstemming met het huidige gebruik bestemd.

Inzage

De vastgestelde wijzigingsplannen liggen met ingang van 8 november 2018 gedurende zes weken ter inzage. Het is in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘bekendmakingen’. De stukken zijn ook in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Beroep

Gedurende de periode van inzage kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aangezien er tegen het ontwerpwijzigingsplan geen zienswijzen zijn ingediend, kan uitsluitend een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die tijdig beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om een voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient een afschrift van het beroepschrift te worden gevoegd.

Voor meer informatie over het wijzigingsplan kunt u contact opnemen met Erik Eefting van de afdeling Ruimte van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 20, e-mail gemeente@middendrente.nl.

Naar boven