ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘BUITENGEBIED OSS – 2019’ EN BIJBEHORENDE STUKKEN, OSS

Logo Oss

U kunt reageren op een aantal besluiten over het buitengebied van Oss. Het gaat om:

-het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Oss – 2019’, inclusief het plan-MER hiervoor

-het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Dorpenweg ong. (nabij nummer 21), Deursen-Dennenburg’

-het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Mergental 1, Herpen’

 

Hieronder leggen wij uit wat deze stukken inhouden. Ook geven wij informatie over drie inloopbijeenkomsten. Tot slot leest u hoe u kunt reageren op de stukken.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Oss - 2019’ over?

In een bestemmingsplan staat welke ruimtelijke functies (‘bestemming’) een gebied, terrein of een perceel grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Oss - 2019’ gaat over bijna het hele buitengebied van de gemeente Oss. Het legt vooral de bestaande situatie vast. Maar het maakt ook nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Bijvoorbeeld de uitbreiding van een aantal agrarische bedrijven.

In 2016 kon u al reageren op een eerdere versie van het bestemmingsplan, het voorontwerpbestemmingsplan.

In het plan-MER geeft de gemeente aan welke gevolgen het ontwerpbestemmingsplan heeft voor het milieu.

Waar gaat de ontwerpbesluiten hogere waarde over?

De Wet geluidhinder regelt hoeveel geluid er bij woningen mag zijn door het verkeer op een weg of spoorweg of door bedrijven. In sommige gevallen mag de gemeente meer geluid toestaan. Burgemeester en wethouders nemen daar dan een apart besluit over. Dit heet een ‘besluit hogere waarde’.

Het nieuwe bestemmingsplan ‘Buitengebied Oss – 2019’ laat aan de Mergental 1 in Herpen en de Dorpenweg ongenummerd (nabij nummer 21) in Deursen-Dennenburg een nieuwe woning toe. Hiervoor zijn besluiten hogere waarde nodig.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de overige stukken bekijken

U kunt van donderdag 8 november 2018 tot en met woensdag 19 december 2018 het ontwerpbestemmingsplan en de overige stukken bekijken:

-op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

-(op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur

 

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPbuitengeboss2019-ON01.

De gemeente houdt drie inloopbijeenkomsten

De gemeente houdt drie inloopbijeenkomsten. Deze inloopbijeenkomsten zijn op:

-woensdag 28 november 2018

-maandag 3 december 2018

-dinsdag 11 december 2018

De inloopbijeenkomsten vinden plaats in de raadszaal van het gemeentehuis, van 18.00 uur tot 21.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomsten kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de overige stukken bekijken. Ook kunt u daarover vragen stellen aan ambtenaren van de gemeente.

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan en de overige stukken

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan en de overige stukken. Uw reactie noemen we een zienswijze.

Let op: wilt u reageren op de ontwerpbesluiten hogere waarde? Dan moet u daar wel een belang bij hebben.

 

U kunt reageren van donderdag 8 november 2018 tot en met woensdag 19 december 2018. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

 

Wilt u mondeling reageren? Maak hiervoor dan op tijd een afspraak met mevrouw C. Rollfs of Roelofs van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.

 

Wilt u schriftelijk reageren? Stuur dan een brief aan:

 

De gemeente Oss

Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling

Postbus 5

5340 BA OSS

 

Geef in uw brief aan dat deze over het ‘Buitengebied Oss - 2019’ gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan en/of de overige stukken.

 

U mag uw zienswijze verduidelijken bij een hoorcommissie, behalve voor zover deze over de hogere waarden gaat. U ben niet verplicht uw zienswijze te verduidelijken. De hoorcommissie bestaat uit drie leden van de gemeenteraad. U mag bij de hoorcommissie geen nieuwe punten inbrengen.

Wilt u uw zienswijze verduidelijken? Geef dit dan duidelijk aan in uw zienswijze. Doet u dit niet, dan stuurt de hoorcommissie u geen uitnodiging.

Wat gebeurt er hierna?

Het gaat hier om ontwerpbesluiten. In 2019 stelt de gemeente de stukken definitief vast. Zij neemt dan ook een besluit over eventuele zienswijzen.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met mevrouw C. Rollfs of Roelofs of mevrouw E. Broeksteeg van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0412.

 

 

 

Naar boven