Bestemmingsplan “Parapluplan Parkeren en Standplaatsen”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 11 oktober 2018 het bestemmingsplan “Parapluplan Parkeren en Standplaatsen”, met plannummer NL.IMRO.0748.BP0236-0301 gewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft tot doel om het gemeentelijk beleid met betrekking tot parkeren en standplaatsen te vertalen in een bestemmingsplan.

Parkeren

Vanaf 1 juli 2018 komen de stedenbouwkundige voorschriften uit de Bouwverordening te vervallen. Dit betekent onder andere dat om toekomstige aanvragen om omgevingsvergunning te kunnen blijven toetsen aan de gemeentelijke parkeernormen, deze opgenomen moeten worden in de geldende bestemmingsplannen. Een deel van de (nieuwere) bestemmingsplannen voorziet hier al in, maar een deel ook nog niet. Dit paraplubestemmingsplan regelt in één keer dat alle ruimtelijke plannen die in het bestemmingsplan worden genoemd met de nieuwe regeling worden aanpast.

Standplaatsen

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een toetsingskader opgenomen voor het aanvragen van een standplaatsvergunning. Één van de criteria hierbij is dat er geen strijd is met het bestemmingsplan. Hiertoe is op 31 oktober een nieuwe stippenplan vastgesteld waarin alle locaties en branches betreffende standplaatsen zijn benoemd. Met dit paraplubestemmingsplan wordt het stippenplan opgenomen in alle geldende bestemmingsplannen zodat aanvragen voor een standplaatsvergunning aan het actuele toetsingskader kunnen worden getoetst.

Wijzigingen

Het plan is op twee onderdelen gewijzigd vastgesteld. De ambtshalve wijzigingen hebben betrekking op het opnemen van een standplaats aan de Kruisakkers en de het aanpassen van de situering van de standplaats op de parkeerplaats aan de Glacisstraat.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken, ligt met ingang van 1 november 2018 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0236-0301).

Beroep

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ‘s -Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan beroep worden ingesteld tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift ook een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening via telefoonnummer 14 0164.

Bergen op Zoom 31 oktober 2018

Naar boven