Ontwerpbestemmingsplan 'Recreatiegebied De Hoop' in Uitgeest

Logo Uitgeest

Het college van de Gemeente Uitgeest heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Recreatiegebied De Hoop’ ter inzage te leggen. Het gaat om het plangebied van het voormalig Erfgoedpark. De bestemmingen in het geldende bestemmingsplan zijn gericht op de exploitatie van een museum. Echter, voor invulling van alleen deze toegestane functie bleek geen exploitatie mogelijk te zijn voor het gehele plangebied. Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan biedt meer mogelijkheden voor verschillende recreatieve functies in het plangebied, waaronder o.a. horeca, kleinschalig verblijf, maatschappelijke en educatieve voorzieningen, cultuur en ontspanning. Het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer hoopt met het nieuwe bestemmingsplan nieuwe exploitanten aan te trekken die van het gebied een duurzame en succesvolle recreatieplek maken voor inwoners van Uitgeest en de regio.   

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Recreatiegebied De Hoop’ en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 2 november tot en met 14 december 2018 in het gemeentehuis, Middelweg 28, 1911 EG in Uitgeest.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl ID-code: NL.IMRO.0450.BPRecreatieDeHoop-ON01.

Indienen van een zienswijze

Gedurende de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt (van 2 november tot en met 14 december 2018) kan een ieder – bij voorkeur schriftelijk en goed gemotiveerd – een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Uitgeest, Postbus 7, 1910 AA Uitgeest. Vermeld boven aan uw brief het onderwerp: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Recreatiegebied De Hoop te Uitgeest.

Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met mevrouw J.G. Engel-Francke van het team Plannen en projecten, domein Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 088 909 7493.

Uitgeest, 30 oktober 2018

Het college van de gemeente Uitgeest,

Namens deze:

J.G. Engel-Francke

Naar boven