Gemeente Enschede, Verkeersbesluit: Instellen tijdsvenster parkeerverbodszone Kleine Houtstraat te Enschede

Logo Enschede

Datum : 25 oktober 2018

Ons kenmerk : V-2018-6518 1800091232

 

 

Burgemeester en Wethouders van Enschede

 

Besluit

- door middel van het plaatsen van het onderbord met de tekst ’07.00 – 18.00 h’ de parkeerverbodszone in de Kleine Houtstraat te Enschede te beperken waardoor deze van kracht is tussen 07.00 en 18.00 uur.

 

Belangenafweging en motivering

Dit besluit wordt genomen uit oogpunt van het/de genoemde doel(en) in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- het beschermen van weggebruikers en passagiers.

 

Bij de afweging van de diverse belangen is/zijn deze doelstelling(-en) zwaarder bevonden dan andere met dit besluit betrokken doelstellingen en belangen.

 

Er is overleg gevoerd met de verkeersadviseur van Politie Oost-Nederland, district Twente, die kan instemmen met deze maatregel.

 

Huidige situatie

De Kleine Houtstraat sluit aan op de Emmastraat en is een doodlopende woonstraat. Begin 2017 is een verkeersbesluit genomen voor het instellen van een parkeerverbodszone op de Kleine Houtstraat. De verkeersborden zijn destijds op de Kleine Houtstraat ter hoogte van de aansluiting met de Emmastraat geplaatst zodat de parkeerverbodszone voor de gehele Kleine Houtstraat van kracht is.

 

Het ledigen van containers werd bemoeilijkt door geparkeerde auto’s dit is de reden geweest om het parkeerverbod in te stellen.

 

Aanleiding nieuw verkeersbesluit

Bewoners van de Kleine Houtstraat lopen momenteel tegen een praktisch probleem aan voor het geldende parkeerverbod. Deze is namelijk 24 uur per dag van kracht. Diverse bewoners beschikken over een camper, men mag deze in de parkeerverbodszone wel inladen of uitpakken maar niet parkeren. Vervolgens zou het voertuig op een locatie geparkeerd moeten worden waar dit wel zou mogen. Aangezien het ledigen van containers overdag plaatsvindt is het verzoek gedaan om het geldende parkeerverbod alleen van 07.00 tot 18.00 uur van kracht te laten zijn. Hierdoor wordt het voor direct omwonenden mogelijk hun camper in te pakken en vervolgens in de hierop volgende ochtend weg te gaan.

 

Doelstelling nieuw verkeersbesluit

Door het toepassen van een tijdsvenster voor het parkeerverbod wordt het voor omwonenden mogelijk hun voertuig in de avond- en nachtelijke uren te parkeren in de Kleine Houtstraat.

 

Wettelijk kader

Het nemen van een verkeersbesluit is volgens artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 vereist indien:

- door plaatsing of verwijdering van verkeerstekens, en onderborden, een gebod of verbod wordt ingesteld of aangepast.

 

Burgemeester en Wethouders zijn volgens artikel 18, lid 1d, van de Wegenver¬keerswet 1994 (WVW)

bevoegd om verkeersbesluiten te nemen, te wijzigen en in te trekken.

 

Verkeersbesluiten worden genomen na overleg met de (vertegenwoordiger van) de korpschef conform artikel 24 van het BABW.

 

Bebordingsplan

 

 

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen van wie het belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een bezwaarschrift indienen. Dit moet gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit hebben verzonden.

 

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan Burgemeester en Wethouders, Commissie Bezwaarschriften, Postbus 20, 7500 AA te Enschede. In het bezwaarschift moeten in ieder geval de volgende onderwerpen opgenomen zijn:

- uw naam en adres;

- de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft;

- de datum van vermelding in de digitale Staatscourant;

- tegen welk besluit u bezwaar maakt (met vermelding van besluitnummer);

- de reden waarom u het er niet mee eens bent;

- uw handtekening;

 

Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

 

Aldus vastgesteld op 25 oktober 2018

 

Burgemeester en Wethouders van Enschede,

namens dezen,

J.H. van Maren,

teamleider afdeling Vergunnen & Bestemmen

Naar boven