Wijzigingsplan 'Drachtster Heawei 29 De Veenhoop'

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het wijzigingsplan 'Drachtster Heawei 29 De Veenhoop' op 19 oktober 2018 is vastgesteld.

Doel van het plan

De nieuwe eigenaars van de woonboerderij aan Drachtster Heawei 29 De Veenhoop zijn van plan in de bestaande bebouwing twee zelfstandige woonruimten te realiseren.

In het bestemmingsplan Buitengebied is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die het mogelijk maakt om een woonboerderij te splitsen in twee zelfstandige woningen. Door dit wijzigingsplan is bij de bestemming 'Wonen-Woonboerderij' op het woonperceel de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding- gesplitst' toegevoegd.

Bekijken

Het wijzigingsplan ligt ter inzage:

  • In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

    • Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BW2018BGB068-0401.

Reageren

Gedurende de beroepstermijn van vrijdag 2 november tot en met donderdag 13 december 2018 kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. U kunt alleen beroep indienen als u een belanghebbende bent en kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om een zienswijze in te dienen. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

 

In werking treden

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn.

 

Naar boven