Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Princenlant 4 en ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het realiseren van 34 appartementen op de locatie Princenlant 4 te Boxtel

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat zij hebben besloten de Coördinatieverordening ruimtelijke initiatieven Boxtel toe te passen (ex artikel 3.30 lid 1 Wet ruimtelijke ordening) voor het realiseren van 34 appartementen op de locatie Princenlant 4 te Boxtel. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat in dit geval om het bestemmingsplan Princenlant 4 en de aanvraag omgevingsvergunning voor de bouw van 34 appartementen. Het doorlopen van deze gecoördineerde procedure heeft tot gevolg dat een bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de vaststelling van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Ontwerpbesluiten

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bovendien bekend - in verband met het hiervoor genoemde coördinatiebesluit - dat met ingang van vrijdag 2 november 2018 tot en met donderdag 13 december 2018 de volgende twee ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

 - Het ontwerpbestemmingsplan Princenlant 4

Dit plan maakt de bouw van 34 appartement mogelijk. Het bestemmingsplan voorziet in het opnemen van een aanduiding ten behoeve van het maximum aantal wooneenheden binnen de geldende woonbestemming. Dit is in het geldende bestemmingsplan Boxtel-Oost niet het geval. Er is nu een eenduidige en uniforme juridische regeling voor het toegestane gebruik en de toegestane bebouwing binnen het plangebied opgenomen.  

- Het ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het bouwen van 34 appartementen op de locatie Princenlant 4

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de volgende activiteiten:

1. bouwen bouwwerk (artikel 2.1 lid 1 onder a.);

Terinzagelegging

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning liggen ter inzage op het gemeentehuis te Boxtel, ingang Markt. Het gemeentehuis is geopend op maandag en dinsdag van 8:30 tot 17:00 uur, woensdag en donderdag van 8:30 tot 19:30 uur en op vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur.

Tevens is het ontwerpbestemmingsplan digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) van dit plan is: NL.IMRO.0757.BP04Princenlant4-OTW1. Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning is als bijlage opgenomen bij het ontwerpbestemmingsplan en dus ook digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging, dus tot en met 13 december 2018, door een ieder naar voren worden gebracht.

Zienswijzen kunnen schriftelijk en indien gewenst ook mondeling worden ingediend.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar het college van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel. Het college zal er zorg voor dragen dat de zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan worden doorgestuurd aan de raad.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken via telefoonnummer 0411 655202. Om termijnoverschrijding te voorkomen is het verzoek om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn hiervoor een afspraak te maken.

U wordt verzocht om voor het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en/of het ontwerpbestemmingsplan afzonderlijk een zienswijze in te dienen. Dit is noodzakelijk omdat afzonderlijke besluiten worden genomen.

Wanneer u dit niet doet, loopt u een risico dat uw zienswijze niet op juiste wijze bij de afweging van het betreffende besluit of plan wordt betrokken.

Crisis- en herstelwet

Op deze procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing (van belang in de beroepsfase). De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl .

 

Naar boven