Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan 'RvR Fort Pinsenweg

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 11 oktober 2018 het bestemmingsplan ‘RvR Fort Pinsenweg’, met plannummer NL.IMRO.0748.BP0226-0302 gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan betreft een klein gedeelte van het plangebied van het bestemmings-plan 'Fort Pinsenweg e.o.' en is gelegen langs de Fort Pinsenweg in het overgangsgebied tussen de kernen Bergen op Zoom en Halsteren. Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Randweg Noord, ten westen van het plangebied is een cluster woningen gelegen langs de Halsterseweg. In het noorden en oosten wordt het plangebied begrensd door de Jan Sinkeweg.

Doel

In 2010 is het bestemmingplan “Fort Pinsenweg e.o.” opgesteld, waarin onder andere de ruimte voor ruimte ontwikkeling aan de Fort Pinsenweg werd mogelijk gemaakt. In 2016 is verzocht om een herverkaveling mogelijk te maken waarbij een aangrenzend perceel bij de beoogde nieuwe verkaveling werd betrokken. Met dit bestemmingsplan werden vier extra woningen mogelijk gemaakt ten opzichte van het eerdere plan van 2010.

In de raadsvergadering van 21 september  2017 heeft de raad besloten niet in te stemmen met dit bestemmingsplan. Tegen het besluit tot niet vaststelling van het bestemmingsplan is beroep aangetekend. Op 11 juni 2018 heeft de Raad van State de ingestelde beroepen gegrond verklaard omdat het besluit niet van een motivering werd voorzien en opgedragen een nieuw besluit te nemen. Aan de uitspraak van de Raad van State is met het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan ‘RvR Fort Pinsenweg’ invulling gegeven waarbij tevens de planbegrenzing is aangepast. Hierdoor is de aanvankelijke mogelijkheid voor een extra woningbouwkavel aan de oostzijde van de Jan Sinkeweg komen te vervallen.

Wijzigingen

Het plan is op onderdelen gewijzigd vastgesteld. De door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp hebben betrekking op:

 

  • 1.

    De 4 bouwmogelijkheden aan de oostzijde van de Jan Sinkeweg zijn van de verbeelding en daarmee uit het plan verwijderd. Op basis van het vigerende bestemmingsplan ‘Fort Pinsenweg e.o.’ kunnen ter plaatse 3 woningen worden gerealiseerd. De extra woningbouwkavel komt hiermee te vervallen.

  • 2.

    Op de verbeelding zijn aan de Fort Pinsenweg twee percelen toegevoegd (2k en naast 2k). De bouwvlakken, zoals opgenomen in het vigerend bestemmingsplan Fort Pinsenweg e.o., zijn aangepast aan de ingediende bouwplannen.

  • 3.

    In paragraaf 6.3.2. is de tekst met betrekking tot de dubbelbestemming ‘Waarde-archeologie’ verwijderd. Deze tekst was abusievelijk opgenomen. Binnen het plangebied is geen sprake van archeologische waarden.

  • 4.

    In artikel 5 (Wonen), lid 2, sub e is de tekst ‘meer’ vervangen door ‘minder’. Er was een discrepantie tussen de toelichting en de regels voor wat betreft de afstand van de hoofdgebouwen tot de zijdelingse perceelsgrens. In de regels was abusievelijk ‘meer’ opgenomen, dit moet conform de toelichting ‘minder’ zijn.

 

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken ligt met ingang van 1 november 2018 gedurende 6 weken (tot en met 13 december 2018) voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website http://www.bergenopzoom.nl en via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0226-0302).

 

Beroep

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500EA ‘s -Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wanneer sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend tevens een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Bergen op Zoom 31 oktober 2018

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom

Naar boven