Toestemming overdracht opsporingsvergunning Rotterdam 4, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

DGETM-EO / 18246463

Procesverloop:

  • E.ON Benelux B.V., thans Uniper Benelux N.V., is houder van de bij beschikking van de Minister van Economische Zaken, thans Minister van Economische Zaken en Klimaat (hierna: EZK) van 17 december 2012 verleende opsporingsvergunning aardwarmte Rotterdam 4, met kenmerk DGETM-EM/12363172 (Staatscourant 2013, nr. 208), voor het laatst gewijzigd bij beschikking van de Minister van EZK van 24 maart 2017, met kenmerk DGETM-EO/17038918;

  • bij brief van 9 augustus 2018, ontvangen op dezelfde datum, vraagt de vergunninghouder om toestemming, op grond van artikel 20, eerste lid, Mijnbouwwet (hierna: Mbw), tot overdracht van de opsporingsvergunning aardwarmte Rotterdam 4, zodanig dat Hydreco Geomec B.V. enig vergunninghouder wordt;

  • Staatstoezicht op de Mijnen (hierna: SodM) heeft op verzoek van de Minister van EZK advies uitgebracht. Op 21 september 2018 is van SodM advies ontvangen (kenmerk: 18235014);

Gelet op:

Artikel 20, eerste en derde lid, en artikel 22, vijfde lid, van de Mijnbouwwet.

Besluit:

Artikel 1

Aan Uniper Benelux N.V. wordt toestemming verleend tot overdracht van de opsporingsvergunning aardwarmte Rotterdam 4, zodanig dat Hydreco Geomec B.V. vergunninghouder wordt van deze opsporingsvergunning.

Artikel 2

De tekst van artikel 4 van het besluit DGETM-EM/12363172 wordt vervangen door de volgende tekst: De vergunninghouder neemt bij de uitvoering van het werkprogramma de volgende voorwaarde in acht:

zes maanden voorafgaand aan de uitvoering van fysieke activiteiten overlegt de vergunninghouder aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat, een geactualiseerde organisatiestructuur en -invulling, conform de dan geldende technische standaarden, welke aan de Inspecteur-Generaal der Mijnen wordt voorgelegd.

Artikel 3

De opsporingsvergunning aardwarmte Rotterdam 4 dient binnen 1 jaar na bekendmaking van deze beschikking daadwerkelijk te zijn overgedragen.

Artikel 4

De vergunninghouder doet van de overdracht onverwijld schriftelijk mededeling aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat.

Artikel 5

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: J.L. Rosch MT-lid directie Energie en Omgeving

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken, na de dag waar op dit besluit is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK 's-Gravenhage. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven