Openbare kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan en besluit vormvrije m.e.r. beoordeling Kerk, Sandberglaan

Logo Middelburg

Zoals bepaald in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) wordt bekend gemaakt dat voor de realisatie van de Kerk aan de Sandberglaan een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid.

 

Het is op dit moment nog niet mogelijk zienswijzen tegen het bestemmingsplan naar voren te brengen. Ook worden nog geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen. Later in de procedure komt dit wel aan de orde.

 

Het (voor)ontwerpbestemmingsplan zal op een nader te bepalen tijdstip gedurende zes weken ter inzage gelegd worden en is dan ook te bekijken op de gemeentelijke website en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zodra een (voor)ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, wordt dit vooraf gepubliceerd in de Faam, op de gemeentelijke website en, in het geval van een ontwerpbestemmingsplan, ook in de Staatscourant.

 

In aanvulling hierop maakt de gemeenteraad van Middelburg ingevolge artikel 7.17, 5e lid, van de Wet milieubeheer bekend dat de volgende beslissing is genomen.

 

Op grond van categorie 11.2 van onderdeel D van het Besluit milieu-effectrapportage 1994 geldt bij een stedelijk ontwikkelingsproject een vormvrije mer-beoordelingsplicht. Er dient dan te worden nagegaan of er zich bijzondere omstandigheden voordoen die het noodzakelijk maken dat een milieu-effectrapportage wordt opgesteld.

 

Op basis van de aanmeldnotitie Middelburg, Kerk Sandberglaan, d.d. 03-09-2018 heeft de gemeenteraad van Middelburg geconcludeerd dat er geen ‘bijzondere omstandigheden’ zijn die het opstellen van een milieu-effectrapportage vragen. Op 8 oktober 2018 is dan ook besloten dat geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

 

De beslissing kan met ingang van 25 oktober 2018 worden ingezien in het stadskantoor. Hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 0118-675285. Voor meer informatie over de vooraankondiging kunt u eveneens telefonisch contact opnemen.

 

Het m.e.r-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk is, tenzij een belanghebbende door dit besluit rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. U kunt uw bezwaren te zijner tijd kenbaar maken in het kader van de procedure van het uiteindelijke besluit te weten het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning.

Naar boven