Verkeersbesluit

Logo Twenterand

 

Verplichte rijrichting voor vrachtverkeer langs Kanaalweg Noord in Vriezenveen.

 

Burgemeester en wethouders van gemeente Twenterand hebben besloten, om tussen de aansluitingen met Weitzelweg en Nijverheidsweg, een verplichte rijrichting voor vrachtverkeer in te stellen. Hierdoor kan zowel toeleverend als vertrekkend vrachtverkeer alleen vanaf de noordzijde komen en gaan. De verplichte rijrichting wordt ingesteld omdat het zuidelijke deel van dit traject vrij smal is. Vrachtverkeer kan elkaar nauwelijks passeren. Zowel de berm als het direct naast de woningen gelegen trottoir raken beschadigd en aanwonenden ervaren onveiligheid. De gemeente heeft breed overleg gevoerd met zowel aanwonenden als ondernemers. Er is nu een oplossing bedacht die kan rekenen op een breed draagvlak.

Aankomend vrachtverkeer wordt middels bebording geattendeerd op de verplichte rijrichting, vanaf de noordzijde. Bij de uitgang van de terreinen van de ondernemers aan de Kanaalweg Noord wordt be-bording geplaatst. Vertrekkend vrachtverkeer wordt er zo op gewezen dat men óók bij het verlaten van het terrein in noordelijke richting moet rijden. (De sluis naast Löwik wonen, om vrachtverkeer vanaf het Westeinde te weren, wordt ook aangepast, maar dat valt, strikt genomen, niet onder de strekking van dit besluit). Eén en ander is verwoord in onderstaand besluit.

 

BESLUIT

Wij hebben besloten om:

  • 1.

    Als voorwaarschuwing op het verbod voor vrachtverkeer een bord RVV L 10-022-C07 te plaatsen op de hoek Bedrijfsweg met Weitzelweg.

  • 2.

    Hieronder een bord te monteren met de afstandsaanduiding van 275 m.

  • 3.

    Een bord RVV C07 te plaatsen aan het eind van de Weitzelweg direct vóór de aansluiting met de Kanaalweg Noord (hierdoor kan vrachtverkeer komend vanaf de Weitzelweg de Kanaalweg Noord niet op).

  • 4.

    Een bord RVV D5 R (verplichte rijrichting naar rechts) te plaatsen bij de uitrit van de bedrijven aan de Kanaalweg Noord.

  • 5.

    Hieronder een bord te monteren met de figuratie van een vrachtauto.

     

Ter Inzage: het besluit, inclusief bijbehorende tekening, ligt tijdens de reguliere openingstijden voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan het Manitobaplein 1 in Vriezenveen.

 

Bezwaar: ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, postbus 67, 7670 AB Vriezenveen. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een aanduiding van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden (motivering) van het bezwaar.

 

Naar boven