Verkeersbesluit

Logo Gooise Meren

Instellen laad- en losplaats Imkervereniging Huizerweg Bussum

Publicatiedatum:24 oktober 2018

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

De Imkervereniging Bussum – Naarden, gevestigd aan de weg naar de werf aan de Huizerweg in Bussum, heeft verzocht om één parkeerplaats aan te wijzen als een laad- en losplaats. Komende vanaf de Huizerweg is het de eerste parkeerplaats aan de linkerzijde.

Doelstelling verkeersbesluit

Gelet op de Wegenverkeerswet is de volgende doelstelling van het verkeersbesluit van toepassing:

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan .

Overwegingen

Leden van de imkervereniging moeten regelmatig zware spullen laden en lossen. Het is wenselijk zo dicht mogelijk bij de imkervereniging te parkeren. Gezien de parkeerdruk ontstaat door het aanwijzen van één parkeerplaats als laad- en losplaats geen onacceptabele parkeersituatie. Daarbij is een tijdsvenster van toepassing: maandag t/m zaterdag, 09.00 – 16.00 uur. Op overige tijden kan iedereen op deze plaats parkeren.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant en op de website van de gemeente Gooise Meren.

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten

 

  • 1.

    om één parkeerplaats aan te wijzen als laad- en losplaats op de Huizerweg 49 (weg naar de werf) bij de Imkervereniging Bussum – Naarden (gezien vanaf de Huizerweg naar de werf, de eerste parkeerplaats aan de linkerzijde)

  • 2.

    dit aan te geven door het plaatsen van bord E7 zoals opgenomen in bijlage I van het RVV1990, met een onderbord met daarop de tekst: ma-zat, 9-16 uur. 

    TekeningBij dit verkeersbesluit is tekening gemaakt VB-2018-28.

     

    Bussum, 24 oktober 2018

     

    namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

      

    Dhr. K. Iskender

    Adjunct - afdelingshoofd Mens en Omgeving

 

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven