ONTWERP-besluit hogere waarden geluid voor MASTERPLAN Tholen te Tholen

Logo Tholen

Burgemeester en wethouders van gemeente Tholen geven kennis van de terinzagelegging van het ontwerpbesluit hogere waarden geluid voor het bestemmingsplan Masterplan Tholen:

Besluit: hogere waarden geluid voor het bestemmingsplan Masterplan Tholen

Plangebied:  woningbouwlocatie langs de Molenvlietsedijk in Tholen

Aanleiding: Uit het akoestisch onderzoek wegverkeers- en industrielawaai d.d. 5 juni 2018 van Sweco blijkt dat om meerdere redenen (stedenbouwkundige, financiële en verkeerskundige) het treffen van bron- en/of overdrachtsmaatregelen op bezwaren stuit, dan wel ontoereikend zijn om te kunnen voldoen aan de voorkeursgrenswaarde.Uit het Akoestisch onderzoek blijkt verder dat verlening van de hogere waarde in beginsel mogelijk is. De geluidbelastingen zijn lager dan de maximaal toelaatbare ontheffingswaarde. Bij deze ontwikkellocatie gaat het onder andere om een uitbreiding van het woongebied waarbij oude en vervallen percelen opgewaardeerd worden. Met de woningbouwontwikkeling kan bovendien de infrastructuur rondom de onderwijsvoorzieningen aangelegd worden. Er is sprake van een kwaliteitsverbetering in ruimtelijke zin. Tevens is er sprake van een geaccepteerd binnenmilieu. Het project voldoet aan een goede ruimtelijke ordening.

 

Inzage

Het ontwerpbesluit ligt van 26 oktober 2018 tot en met 6 december 2018, dus gedurende zes weken, ter inzage in de leesruimte van de centrale hal van het gemeentehuis te Tholen, Hof van Tholen 2 te Tholen.

U kunt de stukken online inzien via www.overheid.nl.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbesluit kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen.

Schriftelijke reacties kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen, Postbus 51 te 4690 AB Tholen, gestuurd worden. Schriftelijke reacties kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging ook per e-mail worden aangeboden via het e-mailadres gemeente@tholen.nl ter attentie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Vergunningen en Handhaving.

 

Naar boven