Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Centrum Vuren”, gemeente Lingewaal

Logo Lingewaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken op grond van artikel 3.8 lid 3 Wro (Wet ruimtelijke ordening) de gewijzigde vaststelling bekend van bestemmingsplan “Centrum Vuren” met planidentificatienummer NL.IMRO.0733.BPACentrumVuren-VA01.

Toelichting

De gemeenteraad heeft op 31 mei 2018 de gebiedsvisie Hart voor Vuren vastgesteld. De gebiedsvisie gaat over het centrum van Vuren en laat onder andere de herontwikkelingsmogelijkheden van vrijkomende locaties en de herinrichting van het openbaar gebied zien. Het bestemmingsplan “Centrum Vuren” is een uitwerking van de gebiedsvisie Hart voor Vuren en maakt onder andere de herontwikkeling van de drie vrijkomende locaties mogelijk.

De zienswijzen gaven aanleiding om de toelichting van het bestemmingsplan aan te vullen. De volgende onderdelen in de toelichting zijn aangevuld met de nodige informatie:

 

  • parkeren en verkeer: nadere onderbouwing parkeerbehoefte

  • woningbouw/volkshuisvesting en combinatie met de ladder voor duurzame verstedelijking: nadere onderbouwing woningbehoefte,

  • de MER: nadere informatie over het niet opstellen van een aanmeldnotitie en

  • flora en fauna: resultaten van aanvullend onderzoek.

.

Ter inzage

Vanaf 25 oktober 2018 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Centrum Vuren” gedurende zes weken (tot en met 5 december 2018) voor een ieder ter inzage. Het plan is tijdens openingstijden in te zien bij de receptie van het gemeentehuis in Asperen. Buiten de openingstijden om kunt u telefonisch een afspraak maken via 0345 – 63 40 00. Het plan staat ook op www.lingewaal.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Tegen het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan kan met ingang van vrijdag 26 oktober 2018 gedurende zes weken schriftelijk beroep door belanghebbenden worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De volgende belanghebbenden kunnen beroep instellen:

  • belanghebbenden die eerder tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs kunnen aantonen niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • belanghebbenden die niet kunnen instemmen met de door de gemeenteraad bij vaststelling aangebrachte wijziging(en).

 

Een beroepschrift kan worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Crisis en herstelwet (CHW)

Op de vaststelling van dit bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in een eventueel beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening dat na de beroepstermijn wordt ingediend, schorst de werking van het bestemmingsplan niet.

 

Griffierecht

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

 

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad wordt onherroepelijk op vrijdag 7 december 2018, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

Naar boven