Bestemmingsplan “Doortocht zuid” te Bodegraven vastgesteld

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 17 oktober 2018 het bestemmingsplan “Doortocht zuid” heeft vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplan “Doortocht zuid” heeft betrekking op een deel van de woningbouwontwikkeling op het voormalige slachthuisterrein gelegen tussen de Doortocht, Oud-Bodegraafseweg en de spoorlijn.

Aanleiding

Voor deze woningbouwontwikkeling is in maart 2013 een bestemmingsplan vastgesteld. Door voortschrijdend inzicht is de stedenbouwkundige opzet van het bouwplan gewijzigd, waardoor het niet meer past binnen het bestemmingsplan. Daarom is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Ten opzichte van het oude bestemmingsplan maakt het bestemmingsplan in het noordelijk deel een appartementencomplex met maximaal 30 woningen mogelijk. In het middengebied zijn 36 eengezinswoningen toegestaan, welke ten opzichte van het oude plan een kwartslag zijn gedraaid. Voorheen was sprake van twee rijen woningen parallel aan de spoorlijn en de Doortocht. De 19 woningen in het zuidelijk deel nabij de Oud-Bodegraafseweg en Doortocht wijzigen niet en maken daarom geen deel uit van dit nieuwe bestemmingsplan.

De procedure voor het bestemmingsplan is gecombineerd met de voorbereiding van een besluit hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder voor de woningen in dit bestemmingsplan. Tevens is de procedure gecombineerd met een aanpassing van het gemeentelijk ‘geluidsbeleid bedrijven Doortocht’ op basis waarvan indien nodig via maatwerkvoorschriften bepaalde (aanvullende) activiteiten bij bedrijven aan de Doortocht mogelijk gemaakt kunnen worden.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 25 oktober tot en met donderdag 6 december 2018voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (met ID-nummer NL.IMRO.1901.DoortochtZuid-BP80);

  • -

    digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/ruimtelijke-plannen (Bestemmingsplan Doortocht zuid);

  • -

    op papier tijdens de openingsuren van het Klantencontactcentrum, Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts). 

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl/. 

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel op vrijdag 26 oktober 2018. 

Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen. 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, ofwel op 7 december 2018. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven