Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit in het kader van het ontwerpbestemmingsplan “Vaarroute Ezumazijl-Oostmahorn”, gemeente Dongeradeel

Logo Dongeradeel

Burgemeester en wethouders van Dongeradeel maken bekend dat zij een m.e.r.beoordelingsnotitie hebben opgesteld met betrekking tot het opwaarderen en herstellen van de Nije Feart tussen Súd Ie en Lauwersmeer (Ezumazijl-Oostmahorn) als ecologische en vaarontsluitingsroute.

Overeenkomstig de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage moet de gemeenteraad bepalen of voor de beoogde ontwikkeling een milieueffectrapportage vereist is. Naar aanleiding van de m.e.r.beoordelingsnotitie heeft de gemeenteraad op 18 oktober 2018 besloten dat er geen milieueffectrapportage-procedure hoeft te worden doorlopen omdat belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kunnen worden uitgesloten.

Het m.e.r-beoordelingsbesluit met bijbehorende stukken kunt u van 25 oktober tot en met 5 december 2018 inzien in het gemeentehuis aan de Koningstraat 13 in Dokkum.

Tegen dit besluit staat geen afzonderlijk bezwaar of beroep open omdat er sprake is van een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht.

Eventuele bezwaren kunt u kenbaar maken in het kader van de bestemmingsplanprocedure.

Naar boven