Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Vaarroute Ezumazijl-Oostmahorn, gemeente Dongeradeel

Logo Dongeradeel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dongeradeel leggen van 25 oktober tot en met 5 december 2018 ter inzage het ontwerpbestemmingsplan “Vaarroute Ezumazijl-Oostmahorn” (NL.IMRO.0058.BPBG2018P1-ON01) in het gemeentehuis aan de Koningstraat 13 in Dokkum. U kunt dit ontwerpbestemmingsplan ook op internet raadplegen op:

  • 1.

    www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor deze website kunt u gebruikmaken van het identificatienummer: NL.IMRO.0058.BPBG2018P1-ON01.

  • 2.

    www.dongeradeel.nl, via “Wonen, Verkeer & Veiligheid” en vervolgens “bestemmingsplannen”.

Dit bestemmingsplan voorziet in de opwaardering en het herstel van de oude opvaart Nije Feart tussen Súd Ie en Lauwersmeer bij Oostmahorn (Vaarroute Ezumazijl-Oostmahorn) waarbij er een vaarontsluitingsroute ontstaat (in de DM-klasse met 2,50m doorvaarthoogte) en sprake is van ecologische versterking en de aanleg van recreatieve voorzieningen. Het bestemmingsplan biedt planologische ruimte voor een verbreding van de Nije Feart, aanpassing/vernieuwing van kunstwerken en de realisatie van een Marrekrite-aanlegplaats ten noordoosten van de Sylsterwei te Ezumazijl.

Gedurende de bovengenoemde terinzagetermijn van zes weken kan iedereen schriftelijk en mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Dongeradeel, Postbus 13, 9290 AA, Kollum. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Doarpen en Wiken (Team Romte), telefoonnummer (0519) 298 888.

Naar boven